(ΚΟΣΜΟΣ)Μαλαισία: Στο σκοτάδι οι έρευνες για το χαμένο αεροπλάνο

Πληθαίνουν καθημερινά τα ερωτήματα για την τύχη του «Μπόινγκ 777» της «Malaysia Airlines» που αγνοείται από τις 9 Μάρτη.
Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα πως η έρευνα για τους 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος της πτήσης «MH370» δεν αποκάλυψε τίποτε ύποπτο. «Λάβαμε τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στο προφίλ επιβατών απ' όλες τις χώρες, με εξαίρεση την Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών και Άμυνας Χισαμουντίν Χουσέιν στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί καμιά σημαντική πληροφορία για τους επιβάτες», πρόσθεσε. Δύο Ουκρανοί και ένας Ρώσος επέβαιναν στο «Μπόινγκ 777».
Εξάλλου η εξέταση του εξομοιωτή πτήσης, που κατασχέθηκε στην κατοικία του πιλότου του «Μπόινγκ 777», αποκάλυψε ότι είχαν σβηστεί δεδομένα. «Δεδομένα είχαν σβηστεί από τον εξομοιωτή και εμπειρογνώμονες επιχειρούν να τα ανακτήσουν», διευκρίνισε ο Χισαμουντίν.
Στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες
Την ίδια ώρα, οι άκαρπες έρευνες για οποιοδήποτε ίχνος από συντρίμμια στο βόρειο τμήμα του νότιου αεροδιαδρόμου οδηγούν τις αρχές να στρέφουν την προσοχή τους στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό. «Η υπόθεση είναι ότι κατευθύνθηκε προς Νότον και ακόμη περισσότερο ότι έφθασε μέχρι το τέλος αυτού του αεροδιαδρόμου», δήλωσε πηγή που έχει γνώση των ερευνών.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα αμερικανική πηγή είχε δηλώσει πως το πιθανότερο είναι το αεροπλάνο να πέταξε προς Νότο, να εξαντλήθηκαν τα καύσιμα και να έπεσε στη θάλασσα.
Στις Μαλδίβες, η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε ενημερωτική ιστοσελίδα, σύμφωνα με τις οποίες, οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου νησιού του αρχιπελάγους, του Κούντα Χουβάντου, είδαν «ένα μεγάλο αεροσκάφος να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος» την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]