ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΣΕΚ: Αν οι Καναδοί μπορούν να πουλάνε φέτα στην ΕΕ με πιο δικαίωμα θα μπορεί κάποιος να απαγορεύσει να κάνουν το ίδιο και οι Ευρωπαίοι;

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) σχετικά με το θέμα της προστασίας της Φέτας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος: «Ζητάμε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης στην ΕΕ. Το επιχείρημα που θα πρέπει να βάλει ο κ. Σαμαράς είναι ότι αν αφήσει η ΕΕ τους Καναδούς να πουλάνε προϊόντα που η ίδια η Κομισιόν έχει αναγνωρίσει σαν ΠΟΠ τότε ουσιαστικά καταργείται αυτή η κατηγορία τροφίμων. Αν οι Καναδοί μπορούν να πουλάνε φέτα στην ΕΕ με πιο δικαίωμα θα μπορεί κάποιος να απαγορεύσει να κάνουν το ίδιο και οι Ευρωπαίοι παραγωγοί;».
Και προσθέτει: «Για μας είναι μείζον θέμα η Φέτα επειδή στηρίζει οικονομικά την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Αν το Ευρωκοινοβούλιο δεν καταφέρει να… μπλοκάρει αυτή τη συμφωνία, τότε θα πρέπει να φτάσει σε επίπεδο ηγετών της ΕΕ».

Διαβάστε ολόκληρη της επιστολή του ΣΕΚ:

διαβάστε την στον ΑΓΡΟΤΥΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]