ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Σπάει κάθε ρεκόρ (30,2%) η ανεργία στην Ήπειρο!

Με… ξέφρενους ρυθμούς κινείται η ανεργία στην Ήπειρο, σπάζοντας μήνα με τον μήνα κάθε προηγούμενο ρεκόρ, δημιουργώντας μια ζοφερή εικόνα στην τοπική αγορά εργασίας. 
Τον Απρίλιο, μαζί με την Δυτική Μακεδονία, έσπασε το φράγμα του 30%, χωρίς να αφήνει και πολλά περιθώρια για αντιστροφή του κλίματος, παρά το γεγονός ότι τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες θα έπρεπε να υπάρχει, αν όχι μείωση, μια συγκράτηση στα ποσοστά, λόγω της τουριστικής περιόδου. 


Τελικά φαίνεται πως στην Ήπειρο δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γεγονός που μπορεί να μεταφραστεί είτε ότι κάποιες τουριστικές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν φέτος, είτε ότι  πολλοί που χρειάζονται προσωπικό το απασχολούν ανασφάλιστο (πρόσφατα στην Πάργα οι έλεγχοι έδειξαν ότι 3 στους 10 επαγγελματίες του τουρισμού παρανομούν). 

Νέο πλήγμα…
Ένα άλλο στοιχείο που επιδεινώνει την ανεργία είναι ότι η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, τα Γιάννενα, είναι κυρίως πόλη παροχής υπηρεσιών, δηλαδή δημοσίων υπαλλήλων! Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι οι… κυοφορούμενες απολύσεις στο Δημόσιο, θα πλήξουν καίρια την περιοχή μας. Εάν αυτές οι απολύσεις δεν αντισταθμιστούν άμεσα με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η Ήπειρος δεν θα καταφέρει εύκολα να… σηκώσει κεφάλι!

διαβάστε περισσότερα στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]