Από τον καβγά με τον Τατσόπουλο στην καρέκλα του ΤΑΙΠΕΔ




Άριστος γνώστης της διοίκησης των επιχειρήσεων, πολύγλωσσος (μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά) και με εμπειρία σε σημαντικά πόστα μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών, όπως ο Όμιλος Lavipharm, η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον, τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης...
Τελευταία του θέση, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. από το Νοέμβριο του 2012.

Με πολλές περγαμηνές δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Δημόσιας Περιουσίας.
Στον ιδιωτικό τομέα έχει δραστηριοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία διαθέτοντας τον Ομίλο Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions).
Ο διαπληκτισμός του Στέλιου Σταυρίδη με τον Πέτρο Τατσόπουλο

Ο νέος προέδρο του ΤΑΙΠΕΔ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής  με το συνδυασμό του Στέφανου Μάνου "Δράση". Σε μία προεκλογική του εμφάνιση στις αρχές Μαίου, στο διαδυκτιακό κανάλι "Focus" είχε διαπληκτιστεί έντονα με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Ταστόπουλο.Τότε λίγο έλειψε να μετατρέψουν το στούντιο σε ρίνγκ...

Δείτε το βίντεο

Απο τη "Δράση" στη "Ν.Δ"
Μετά από αυτόν τον καυγά ο κ. Σταυρίδης με ανακοίνωση του δήλωσε ότι στηρίζει ενεργά τη Ν.Δ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετά την 6η Μαΐου η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην και πως στις επόμενες εκλογές διακυβεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, από τους λαϊκιστές που πουλάνε ψεύτικη ελπίδα στο λαό».
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημειώνει, «είναι επιβεβλημένο η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα και να ενισχύσει την εκλογική της δύναμη, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τους ανεύθυνους δημαγωγούς, που θέλουν να πάνε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και να οδηγήσουν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση».
«Γι' αυτό, οι δυνάμεις της δημιουργίας και της αγοράς, οφείλουμε να στηρίξουμε σθεναρά τη Νέα Δημοκρατία. Στην τόσο κρίσιμη για τη χώρα εκλογική μάχη, δεν περισσεύει καμία ψήφος, αν θέλουμε να κτίσουμε από κοινού, μία ισχυρή, σύγχρονη και υπερήφανη Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ» προσθέτει και καταλήγει: «Για τους πιο πάνω λόγους, δηλώνω ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε με την ΔΡΑΣΗ, ούτε με κανένα άλλο κόμμα. Θα στηρίξω όμως ενεργά την Νέα Δημοκρατία».
Τί έγραφε σε παλιά του άρθρα για τη δημόσια περιουσία και το κράτος
Σε πολλά άρθρα του έχει εξάρει την ανάγκη της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και έχει επικρίνει το πολιτικό σύστημα στηλιτεύοντας τα «κακώς κείμενα».
Συγκεκριμένα, σε ένα άρθρο του που πραγματεύεται την παρωχημένη γραφειοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα του 2013, γράφει
«Μία τολμηρή πράξη θα ήταν να δοθεί εντολή άμεσης και οριστικής απόσυρσης και τελικά εξαφάνισης από προσώπου γης, όλων των φαξ και η αντικατάστασή τους με ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Τουλάχιστον, για να πιάνει τόπο και το επίδομα «οθόνης», που ακόμα δίδεται σε πολλές περιπτώσεις στον δημόσιο τομέα, μαζί με την επιπλέον άδεια κάποιων ημερών».
παρατηρώντας πως «αν το κράτος μας λειτουργούσε σύγχρονα και απλά, τότε θα είχαμε π.χ. αποφύγει οποιαδήποτε μείωση σε μισθούς και συντάξεις».
Σε άρθρο του με τίτλο «Άθλιος Εργοδότης το Ελληνικό κράτος».

«Φτιάξαμε ένα κράτος τέρας, έναν θλιβερό και στυγνό δυνάστη, ένα κράτος απατεώνα, που κανείς – δεξιός ή αριστερός – δεν εμπιστεύεται. Οι υστερόβουλοι, που ζουν σε βάρος των κορόιδων (που έχουν ιδεολογικά στρατεύσει), αλλά και πολλοί αιθεροβάμονες, λένε : «Μπορούμε να κάνουμε το κράτος καλύτερο». Πώς βρε παιδιά ; Στην θεωρία ; Πατάτε στη γη ; 35 χρόνια προσπαθούμε για το καλύτερο και ραγδαία χειροτερεύουμε τα πάντα. Καταλύσαμε θεσμούς, εξουδετερώσαμε μηχανισμούς ελέγχου, εκθρέψαμε ασυδοσία, τεμπελιά και λεηλασία, και έχουμε την αφέλεια να λέμε ότι «μπορούμε καλύτερα» , συνεχίζοντας το ίδιο ακριβώς βιολί ;
Το κράτος είναι μακράν ο πλέον άθλιος και αλαζόνας εργοδότης! Παρ' όλα αυτά, πολλοί συνεχίζουν να το θέλουν τετράπαχο και αδηφάγο. Έστω κι αν, ακριβώς λόγω αυτού του άθλιου κράτους, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού!».
Σε άρθρο του δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2012 με τίτλο "Οι κόκκινες γραμμές φέρνουν ανεργία", πριν αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΗ, ο κύριος Σταυρίδης παρουσίαζει ως μόνη λύση για την αντιμετώπισει της ανεργίας της επενδύσεις.
«Για να δημιουργηθούν, θέσεις εργασίας, χρειάζονται επενδύσεις, δηλαδή επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που θα τολμήσουν και θα ρισκάρουν πόρους, χρόνο και προσπάθεια», προσθέτοντας πως «με το υφιστάμενο καθεστώς, ο εργοδότης αναλαμβάνει δυσανάλογα μεγάλες δεσμεύσεις έναντι των εργαζομένων. Και ενώ σε περιόδους ανάπτυξης το γεγονός αυτό είχε μικρότερη σημασία, σήμερα είναι τεράστιο αντικίνητρο».
Μεγάλη έμφαση έχει δώσει σε πολλά άρθρα του που έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Εστία», στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας.
Φέρνει ως παράδειγμα το δήμο του Bordeaux που αξιοποίησε τις όχθες του ποταμού και έφτιαξε πάρκα, υπέροχους κήπους, πολλούς πεζόδρομους και υπόγεια γκαράζ, πραγματικούς ποδηλατόδρομους και συγκρίνοντας τη Γαλλία με την Ελλάδα, παροτρύνει να μιμηθούμε τέτοιες κινήσεις.
«Οι καθ' ημάς «κουτόφραγκοι», έχουν αξιοποιήσει κάθε ακρογιάλι, κάθε δάσος, κάθε ποταμό ή λίμνη και πάνω απ' όλα τα αναρίθμητα κάστρα τους, προσελκύοντας έτσι εκατομμύρια τουρίστες που μαγεύονται από όλα όσα βλέπουν. Εμείς εδώ λεηλατήσαμε και αφήσαμε το Τατόι να ρημάξει, για να το χαίρεται ο... κυρίαρχος λαός και να πουλάμε (επικερδέστατα όπως τελικά αποδείχθηκε) σοσιαλιστικά «φούμαρα». Για να αποτρέψουμε τον φασισμό, γίναμε οι χειρότεροι φασίστες, επιβάλλοντας την ασυδοσία παντού και ταυτόχρονα, την κραυγαλέα έλλειψη σεβασμού προςτον συνάνθρωπό μας.
Γνωρίζοντας τις απίστευτες δυνατότητες της πατρίδας μας, αλλά και του σωστά καθοδηγούμενου Έλληνα, ναι, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της προόδου. Οφείλουμε να αρνηθούμε να παραδώσουμε ηττημένοι την σκυτάλη στις νεώτερες γενεές και να οδηγηθούμε στον βόρβορο που μας οδηγούν ανάξιες συνδικαλιστικές, πολιτικές και λοιπές «ηγεσίες». Αντί λοιπόν να υβρίζουμε τους Ευρωπαίους που θέλουν να μας συνδράμουν, δεν έχουμε παρά να τους μιμηθούμε !»

«Δεν ξεπουλάμε αλλά τα ρημάζουμε» είναι ο τίτλος σε άλλο του κείμενο που μιλάει για τις ανεκμετάλλευτες ομορφιές της χώρας μας. «Τα λιμάνια των πιο όμορφων νησιών, που κάποιοι «σκούζουν» για να μην ξεπουληθούν. Αν καταφέρουμε να απομακρύνουμε την δογματική μας «τύφλα», θα δούμε αποκρουστικά και ασυντήρητα συμπλέγματα κτιρίων (λιμεναρχεία, τελωνεία), που μοιάζουν με φυλακές του 1950. Έξω, νεκροταφείο κατασχεμένων, τρακαρισμένων και σκουριασμένων οχήματων, σπασμένα πεζοδρόμια και κακομπαλωμένα οδοστρώματα δίνουν ξεχωριστή ...γυφτιά στο τοπίο. Που για τέλειο «φόντο» έχει εγκαταλελειμμένα (κρατικά) κτίρια και παραγκοτσαντίρια, που θυμίζουν προπολεμικό Αλγέρι», γράφει.
Διαβάστε όλο το άρθρο που δημοσιεύτηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2012
 «ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΡΗΜΑΖΟΥΜΕ»
Ισραηλινός επιχειρηματίας με 5μελή οικογένεια, έχει κυριολεκτικά τρελαθεί με τις απίστευτες ομορφιές του Ιονίου. «Έχω πάει στα ωραιότερα και πιο φημισμένα μέρη του κόσμου. Τέτοια ομορφιά, τέτοια φύση, τέτοιες θάλασσες και παραλίες δεν έχω ξαναδεί», έλεγε στην παρέα Ελλήνων και ξένων.

Δεν είναι συμπτωματικό ότι κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ονόματα της υφηλίου, απολαμβάνουν τις θάλασσες και τις παραλίες της Ελλάδος, αφήνοντας στους ...ιθαγενείς μόνο τα σκουπίδια και τα ...απόνερά τους ! Προσγειώνονται με τα learjet στα αεροδρόμια, τα ελικόπτερα τους μεταφέρουν στα πλωτά τους παλάτια, που εμείς τα βλέπουμε με τα κιάλια ! Στη συνέχεια, τα φουσκωτά και τα τζετ σκι, τους αποβιβάζουν στις όμορφες παραλίες μας, όπου απολαμβάνουν τα μπανάκια τους !

Στην Ελλάδα, από θεωρίες (της συμφοράς) είμαστε σταθερά πρώτοι. Έχουμε πάντα αντιρρήσεις σε ο,τιδήποτε.

Που και που στέλνουν στην ξηρά κάποιους ...υποτακτικούς τους να αγοράσουν και κανένα καφάσι ντομάτες (Ολλανδίας), λεμόνια (Τουρκίας), ή σκόρδα (Κίνας). Εμείς οι ατσίδες, έχουμε μόνο αντιρρήσεις στην αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου : «Μην ξεπουλάτε, μην ξεπουλάτε» (λιμάνια, αεροδρόμια, κ.λπ.), μας λένε και μας ξαναλένε, άκριτα και μονότονα σαν ... κακόφωνες καρακάξες, όλοι αυτοί οι οπισθοδρομικοί και άκρως αντιδραστικοί του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπουν την «πατρίδα». Βλέπουν τον αντίπαλο, τον «νικητή» που πολεμούν εδώ και 68 χρόνια να τον πατήσουν κάτω... Θέλουν να ρημάξουν τα πάντα, να καταδικάσουν σε ανεργία και μαρασμό τη νεολαία, παρά να επιτρέψουν την οποιαδήποτε επένδυση, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει απίστευτο πλούτο στη χώρα μας!

Στη Γαλλία, που έχει 6 φορές μικρότερη ακτογραμμή από την Ελλάδα, ελλιμενίζονται και διαχειμάζουν 150.000 σκάφη ! Κάθε σκάφος πληρώνει πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα στη Γαλλία και παράλληλα καταναλώνει εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου για να «κατηφορίσει» στο ελληνικό καλοκαίρι και στις μοναδικές ελληνικές θάλασσες. Αντιθέτως, εμείς τα σαΐνια, ελλιμενίζουμε ολοχρονίς στην Ελλάδα ολόκληρη, μόνο 9.000 σκάφη, διότι καταπίνουμε αμάσητες τις κοτσάνες που μας σερβίρουν τα απολιθώματα του σταλινισμού, φύλακες άγγελοι ...του εθνικού μας πλούτου. 
Φανταστείτε τώρα το θαυμάσιο φυσικό λιμάνι π.χ. του Αργοστολίου να γίνεται ένα μικρό Monte Carlo. Τον χειμώνα, σκάφη και πληρώματα θα αφήνουν απίστευτο πλούτο στον τόπο. Κόσμος θα πηγαίνει και θα έρχεται, η αγορά θα σφύζει από ζωή και η Κεφαλονιά θα γίνει η πλουσιότερη περιοχή της Ελλάδας. Εκατοντάδες επαγγέλματα θα αναπτυχθούν, χιλιάδες νέοι θα βρούνε δουλειά.

Στις Μπαχάμες, ένα κράτος χωρίς ιστορία, χωρίς πολιτισμό και με κατοίκους πρωτόγονους μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, ζουν από την παγκόσμια κρουαζιέρα. 8 – 10 κρουαζιερόπλοια ημερησίως και χιλιάδες ιδιωτικών γιωτ, φέρνουν πάνω από 30.000 επισκέπτες την ημέρα, 12 μήνες το χρόνο !!! Στον κεντρικό τους πεζόδρομο, βρίσκει κανείς τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία και μπουτίκ του κόσμου, τα ακριβότερα εστιατόρια και μπαρ. Το ξένο χρήμα ρέει άφθονο και οι ντόπιοι ευημερούν και προοδεύουν.

Τώρα, ας ξυπνήσουμε και ας πάμε στα δικά μας «στολίδια» : Τα λιμάνια των πιο όμορφων νησιών, που κάποιοι «σκούζουν» για να μην ξεπουληθούν. Αν καταφέρουμε να απομακρύνουμε την δογματική μας «τύφλα», θα δούμε αποκρουστικά και ασυντήρητα συμπλέγματα κτιρίων (λιμεναρχεία, τελωνεία), που μοιάζουν με φυλακές του 1950. Έξω, νεκροταφείο κατασχεμένων, τρακαρισμένων και σκουριασμένων οχήματων, σπασμένα πεζοδρόμια και κακομπαλωμένα οδοστρώματα δίνουν ξεχωριστή ...γυφτιά στο τοπίο. Που για τέλειο «φόντο» έχει εγκαταλελειμμένα (κρατικά) κτίρια και παραγκοτσαντίρια, που θυμίζουν προπολεμικό Αλγέρι.

Όσα λοιπόν, οι «προοδευτικοί» δήθεν προστάτες της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν μπορούν να δουν, τα βλέπουν οι πάμπλουτοι επισκέπτες μας και μένουν ...αρόδο στα σκάφη τους, γιατί εμείς οι άχρηστοι δεν θέλουμε να «ξεπουλήσουμε», δηλαδή δεν θέλουμε να αξιοποιήσουμε σωστά τίποτε. Διότι στόχος μας είναι, να βρούμε κάποια στιγμή την ευκαιρία να επωφεληθούμε (σε βάρος βέβαια της κοινωνίας) «αξιοποιώντας» τα, με τις ανύπαρκτες δυνάμεις μας : Χωρίς λεφτά, χωρίς αισθητική, χωρίς δυνατότητες, χωρίς προσλαμβάνουσες, χωρίς την αίσθηση της ποιότητας ή του σεβασμού στον άλλο.

Οι μέτριοι και πρακτικά ανύπαρκτοι, μεσουρανούν υπνωτίζοντας το ...πόπολο. Στην Ελλάδα, από θεωρίες (της συμφοράς) είμαστε σταθερά πρώτοι. Έχουμε πάντα αντιρρήσεις σε ο,τιδήποτε. Το κυριότερο ποτέ δεν το μάθαμε : Πώς θα βγάλουμε λεφτά ! Με τίμιο και έξυπνο τρόπο. Από αυτούς που τα ξοδεύουν ευχαρίστως. Καταντήσαμε να περιοριζόμαστε στο freddo που σερβίρουμε αντί 1,80 € (στους μη έχοντες πλέον Έλληνες ή σε κάτι φτωχο-τουρίστες), αλλά να είμαστε εθνικά υπερήφανοι, αρνούμενοι να ξεπουλήσουμε. Μέχρι να φτάσει η στιγμή που πάμπτωχοι, θα αναγκαστούμε να ξεπουλήσουμε την ψυχή μας στον διάβολο, μήπως και σώσουμε τα παιδιά μας, που σήμερα τα καταστρέφουμε με τις ανοησίες μας ! Επιτέλους, υπάρχουν και όρια στον δογματισμό, την οπισθοδρόμηση και τον εμπαιγμό!
Αναμένουμε να δούμε πως τα λόγια θα γίνουν πράξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]