Αποζημίωση 7.000 ευρώ σε μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε σε λακκούβα

Αποζημίωση 7.000 ευρώ κέρδισε μοτοσυκλετιστής που τραυματίστηκε όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής του λόγω λακκούβας στο οδόστρωμα. Την αποζημιώση καλείται να καταβάλει με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η Περιφέρεια Αττικής αφού το ατύχημα συνέβη το Μάιο του 2003 στη Λ. Παιανίας-Μαρκοπούλου. Εκεί το οδόστρωμα είχε υποστεί καθίζηση, ενώ είχαν δημιουργηθεί λακκούβες (από την καθίζηση) και «σαμαράκια» (εξογκώματα), με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να αναπηδήσει, να ανατραπεί και να πέσει στην άσφαλτο ο οδηγός, ο οποίος σύρθηκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε αυτοκίνητο. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο οδηγός να τραυματιστεί και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και τελικά να διαπιστωθεί πώς θα παραμείνει δια βίου σε μερική αναπηρία. 



Το δικαστήριο έκρινε ότι η Περιφέρεια Αττικής όφειλε να παρακολουθεί την κατάσταση του οδοστρώματος και να παρεμβαίνει για την αποκατάσταση των ζημιών και έπρεπε να λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατόπιν τακτικών ελέγχων και να τοποθετεί προειδοποιητικές πινακίδες σε περίπτωση κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]