Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου "Αθέμιτος"


του Φράνκ Μακ Γκίνες - 25-27 Ιαν. & 1-3 Φεβ. 21.00 @ "Αχίλλειον"
Κέντρο Τεχνών Μαγνησίας 
"Εργαζόμενα Κορίτσια"

Από 25-27 Ιανουαρίου και 1-3 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένες οι παραστάσεις του θεατρικού του Ιρλανδού συγγραφέα Φράνκ Μακ Γκίνες «Εργαζόμενα Κορίτσια» στην αίθουσα του κινηματοθέατρου ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ με έναρξη τις 9 μ.μ.

Η παράσταση είναι παραγωγή του Κέντρου Τεχνών Μαγνησίας σε συνεργασία με τη Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου ‘ΑΘΕΜΙΤΟΣ’.
Το έργο, γραμμένο την δεκαετία του 1980, μιλά για τη ζωή και την δουλειά κυρίως γυναικών σε κλωστοϋφαντουργία μιας επαρχιακής κωμόπολης της Ιρλανδίας. Όμως - μιας και η ‘κρίση’ κύκλους κάνει - εκτός των προσωπικών τους στιγμών και αντιθέσεων, τα εργαζόμενα ‘κορίτσια’ έρχονται αντιμέτωπες με την εργοδοσία, όρους και καταστάσεις όπως: εβδομάδα τριών ημερών, ανταγωνιστικότητα, εκσυγχρονισμός, αύξηση παραγωγής, εθελοντικές αποχωρήσεις, αποζημιώσεις…
 Μη κατανοώντας γιατί πρέπει πάντα να την πληρώνουν αυτές, αναλαμβάνουν δράση δυναμικά.
Το έργο -ουσιαστικά πολιτικό- μιλάει βέβαια για την αναγκαιότητα συσπείρωσης, δράσης και ανατροπής, αλλά οι πέντε βασικές ηρωίδες του κουβαλούν ότι και κάθε άνθρωπος : μια αγωνιώσα και ανολοκλήρωτη ψυχή!
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μάγδα Ευαγγελινού, Έλενα Γλύνη, Δανάη Πανάρετου, Δήμητρα Σκουφογιάννη, Αναστασία Σταμοπούλου, Αλέξανδρος Κοσμάς και Μπάμπης Οργανόπουλος.
Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Κοσμάς, την ενδυματολογία η Λένα Γλύνη και τη μουσική έγραψε η Στεφανία Παπαγιάννη, φωτογραφίες Αποστόλης Ντόντος.
Η παράσταση πραγματοποιείται με την στήριξη και την οικονομική ενίσχυση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και τη συνεργασία του ΔΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.
Η διάρκειά της είναι 90΄ (με διάλειμμα 10΄ μεταξύ πρώτης και δεύτερης πράξης) και η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ. Για τους φοιτητές η είσοδος είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]