ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου


Τα δραματικά γεγονότα που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Πέραμα επισκίασαν τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Το σώμα εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη του και ομόφωνα αποφάσισε να γίνουν όλες, οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ο χώρος στον οποίο δολοφονήθηκε ο υπάλληλος του Οργανισμού Σπηλαίου και στη συνέχεια αυτοκτόνησε ο δράστης, δημοτικός ταμίας, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, έχει σφραγιστεί και θα ανοίξει παρουσία τριμελούς επιτροπής, η οποία θα παραλάβει κι όλο το υλικό που υπάρχει.
«Θα γίνει πλήρης έλεγχος ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Οι φήμες, οι μύθοι και οι φλυαρίες, αφήνουν πολλές φορές σκιές, πιο βαριές κι από το πένθος», ανέφερε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του, ενώ ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Κώστας Γκόγκος, ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για τις αρμοδιότητες των δύο υπαλλήλων και την οικονομική διαχείριση.
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ανέλαβε τη δέσμευση για διαλεύκανση της υπόθεσης.


ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΙ
Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου για διεύρυνση του αντικειμένου της και του πεδίου δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΙ.
Έτσι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης θα μπορεί πλέον να δραστηριοποιηθεί στη συγκέντρωση, μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων, στην μελέτη, κατασκευή και λειτουργία δικτύων τηλεθέρμανσης, στη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία δικτύων φυσικού αερίου, στην εμφιάλωση και εμπορία νερού.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, ο βασικός λόγος της τροποποίησης αυτής είναι να υπάρξει ετοιμότητα στην επιχείρηση, που διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό, να λειτουργήσει τον ΧΥΤΑ, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Φορέα Διαχείρισης. Αυτό θα κριθεί και θα αποφασιστεί από το κόστος που θα προκύψει για την διαχείριση μέσω του διαγωνισμού για την ανάθεση λειτουργίας του έργου που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.
Αν δηλαδή διαπιστωθεί ότι το κόστος αυτό είναι υψηλό για τους δήμους και κατ’ επέκταση για τους πολίτες, τότε θα υπάρχει το εναλλακτικό σενάριο ανάληψης της ευθύνης λειτουργίας από την ΔΕΥΑΙ, με τιμές αρκετά χαμηλότερες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να προχωρήσει η Προγραμματική Σύμβαση Δήμου και ΔΕΥΑΙ για την είσπραξη τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και προστίμων.
Με τον τρόπο αυτό οι δημότες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες θα εξυπηρετούνται τοπικά, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν στην πόλη και στα ταμεία της επιχείρησης.
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτέλεσε ουσιαστικά επανάληψη της συνεδρίασης της 15ης Οκτωβρίου, οι αποφάσεις της οποίας ακυρώθηκαν, ύστερα από προσφυγή του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Τσάγκα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Εκτός ημερήσιας διάταξης το σώμα καταδίκασε απερίφραστα τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας» κρίνοντας πως αυτές δεν βοηθούν στη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας, συνεργασίας κι αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]