Το μεσημέρι της Δευτέρας το νέο ραντεβού Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας


Το μεσημέρι της Δευτέρας το νέο ραντεβού Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας για τις διαβουλεύσεις σχτικά με τα μέτρα του πακέτου των 13,5 δισ. ευρώΣτην Ελλάδα επιστρέφουν και πάλι από σήμερα, Κυριακή, οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να ξεκινήσουν από αύριο, Δευτέρα, οι τελικές διαπραγματεύσεις σχετικά με το πακέτο των μέτρων 13,5 δισ. ευρώ για τα οποία συμφώνησαν μέσα στην εβδομάδα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι τροϊκανοί θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αύριο, Δευτέρα, στις 14.00 το μεσημέρι. Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει ο φόβος ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εκφράσουν αντιρρήσεις για κάποια από τα μέτρα στα οποία συμφώνησαν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Μάλιστα, υπάρχει ανησυχία ότι μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να απορριφθούν, θα είναι και ορισμένα από αυτά που θεωρούνται ως ο κεντρικός άξονας των όσων συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Αυτό φάνηκε από το Euro Working Group της περασμένης Πέμπτης όπου παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία του πακέτου. Πιο συγκεκριμένα, οι αντιρρήσεις των δανειστών φαίνεται ότι επικεντρώνονται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές σε Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Άμυνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι διαβουλεύσεις να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο σύντομα, ούτως ώστε τα μέτρα να ψηφιστούν στη Βουλή πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για τις 18-19 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013, στο οποίο θα περιλαμβάνονται μέτρα 7,8 δισ. ευρώ από το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]