"Πάρε κόσμε" - Κεδίκογλου και Άδωνις για τις ιδωτικοποιήσεις


Υπάρχει βούληση της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις, τόνισε μιλώντας στο Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Κεδίκογλου, έχουν καθυστερήσει οι αποκρατικοποιήσεις για το ΙΒC (το κτίριο του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων) και τα λαχεία, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν και νομικής φύσεως θέματα που σχετίζονται με την ΕΕ για τις αποκρατικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΛΑΡΚΟ που συνδέονται με πρόστιμα για επιδοτήσεις. «Θα πρέπει οι εταίροι μας να μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κρατικές επιδοτήσεις. Θα πρέπει να βοηθήσουν να λύσουμε ένα αντίστοιχο πρόβλημα που έχει η ΛΑΡΚΟ που τις έχουν επιβληθεί πρόστιμα από την Ε.Ε., για να μπορέσει να προχωρήσει η αποκρατικοποίησή τους», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ο Άδωνις είναι βιαστικός


Στο ίδιο μήκος κύματος και  δήλωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, που δήλεωσε τη ΝΕΤ: «Πρέπει να γίνουν άμεσα αποκρατικοποιήσεις, ει δυνατόν και αύριο, όχι τόσο για το τίμημα που θα εισπράξουμε από αυτές. Αυτό είναι εντελώς δευτερεύον, προσωπική μου γνώμη, σχεδόν και αδιάφορο... Είναι το ξεκίνημα της αναστροφής του υφεσιακού μας κύκλου». 

Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ μίλησε με αυστηρό ύφος τονίζοντας: «Ορισμένες από τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστών της ΝΔ, εγώ προσωπικά τις ακούω και δε μπορώ να καταλάβω ποια είναι η διαφορά τους από του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω τι τους διαφοροποιεί στο να είναι στη ΝΔ από το να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε, προφανώς θεωρώντας ότι το να τους λέει ότι μοιάζουν με το ΣΥΡΙΖΑ ως βρισιά...


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις



Για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι: « Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν αποτελούν αντίβαρο για τη μη εφαρμογή άλλων μνημονιακών μέτρων μείωσης μισθών και απολύσεων, αλλά συμπλήρωμά τους σε μια λογική αποδόμησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος στους ιδιώτες όλων των δημόσιων αγαθών. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα θα είναι καταστροφικές και ανυπολόγιστες, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση των ιδιωτικών τραπεζών τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταλήγει, αναφέροντας ότι: «Αυτό που η κυβερνητική τρόικα προσπαθεί να αποκρύψει αναμασώντας αποτυχημένα νεοφιλελεύθερα δόγματα, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και ο επαναπροσανατολισμός τους στη βάση της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]