Παρουσιάστηκε στο Νησί το Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης


Στην παρουσίαση του Κέντρου Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας που έκανε χθες ο Φορέας Διαχείρισης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Η παρουσίαση έγινε για τους κατοίκους του Νησιού που αγκάλιασαν και στήριξαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια.
Το έργο σχεδιάστηκε από τον Φορέα της Λίμνης, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και φιλοξενείται σε κτίριο που παραχώρησε η Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Στο χώρο προβάλλονται ενδιαφέροντα στοιχεία από τη ζωή εντός και πέριξ της λίμνης και εκτίθενται αντικείμενα από την καθημερινότητα των κατοίκων που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την Παμβώτιδα.
Το έργο παρουσίασε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πέτρος Τσουμάνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία που υπήρξε προκειμένου να ολοκληρωθεί.
Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι πρόκειται για μία δράση που έλειπε από την περιοχή καθώς πρόκειται για τον πρώτο οργανωμένο χώρο όπου προβάλλεται αποκλειστικά η Παμβώτιδα και παράλληλα στέλνει μηνύματα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικών Θεμάτων Νίκος Γκόλας και ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της ίδιας Επιτροπής Βασίλης Χήτος επισκέφθηκαν το Μουσείο Προεπαναστατικής περιόδου, το οποίο ανακαινίζεται πλήρως.
Το Μουσείο θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου και μετατρέπεται σε ένα πραγματικό κόσμημα για τα Γιάννινα και σε σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Με αφορμή και την επίσκεψη αυτή ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στο Νησί να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «στην οικονομική κρίση απαντάμε με ποιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]