Η Δημιουργία Ξανά είναι η φωνή της Μεσαίας Τάξης ! Ο Άγης Βερούτης μιλάει για το κίνημα των νοικοκύρηδων που κατεβαίνει στις εκλογές.

Ο Άγης Βερούτης είναι από τους πλέον γνωστούς αρθρογράφους στο διαδίκτυο τόσο σε κορυφαία οικονομικά site όσο και σε blog .Πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει άρθρα του καθώς είναι από τους λίγους που μιλούν σε απλή γλώσσα για τα κακώς κείμενα στη χώρα μας , προτείνοντας λύσεις χωρίς να καταφεύγει σε ευκολίες και χάιδεμα αυτιών .Δεν 'εμεινε όμως στα άρθρα .
 Μαζί με το Θάνο Τζήμερο και άλλους πολίτες που δεν είχαν ουδεμία σχέση με την πολιτική αποφάσισαν πριν λίγους μήνες να δημιουργήσουν τη Δημιουργία Ξανά , το κίνημα -κόμμα των ενεργών πολιτών της δημιουργικής οικονομίας. 
Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές στην κορύφωση του προεκλογικού του αγώνα στη Β΄Αθήνας δίνει μια συνέντευξη στο logia-starata που θα συζητηθεί 
Κύριε Βερούτη πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ;

Κατ’ αρχή να παρακαλέσω να μιλάμε στον ενικό. Λέγε με Άγη.

Δεν ήταν θέμα επιλογής, ήταν θέμα επιβίωσης. Οποιοσδήποτε μεσοαστός που δεν συγχρωτίζεται με τα κρατικά ταμεία, και έχει υποφέρει από τη στρεβλή εφαρμογή των στόχων που ονομάσαμε “Μνημόνιο”, από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δυόμιση ετών, καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοώ. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου μας έβαλε σε μια περιπέτεια που δεν ήταν σκόπιμο να μπούμε, με την αρχική υπόσχεση ότι σε 6 με 12 μήνες θα ξαναβγαίναμε στις αγορές, αφού κάναμε μια σειρά από αυτονόητες μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες για την κοινωνία και το κράτος. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες δεν έγιναν ποτέ. Αντί αυτού ξεκίνησε μια καταιγιστική φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, που έχει υποβιβάσει το επίπεδο ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων σε δυο χρόνια, και τέλος δεν βλέπω με αυτούς τους ανθρώπους που μας έφεραν εδώ.

Την ίδια στιγμή, οι κατά γενική παραδοχή κομματικοί στρατοί που διόριζαν τα δυο κόμματα εξουσίας στα προηγούμενα 38 χρόνια βαρύνουν τόσο πολύ την μέση οικογένεια, που η τελευταία τείνει να διαλυθεί.

Η Μεσαία Τάξη δυστυχώς δεν έχει φωνή στο σημερινό πολιτικό σκηνικό της Χώρας μας. Αυτό το κενό έρχεται να γεμίσει η Δημιουργία Ξανά, διαφορετικά κινδυνεύουμε σαν κοινωνία να το γεμίσουν ακραίες πολιτικές φωνές. Για τα προϋπάρχοντα κόμματα δεν χρειάζεται να μιλήσω. Έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν ως το οργανωμένο έγκλημα, μόνο που δεν ξέρουν όπως οι κανονικές Μαφίες πού να σταματήσουν “αρμέγοντας την αγελάδα” (που είναι ουσιαστικά η μεσαία τάξη) αλλά ξεκίνησαν να την κατακρεουργούν για να χορτάσουν τις ακόρεστες ορέξεις τους. Σε αυτό ύψωσα τη φωνή!

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά άρχισε πολύ πριν το ξεκίνημα της Δημιουργίας Ξανά, με την αρθρογραφία μου, όπου προσπαθώ να αναλύσω τις συντεταγμένες της πολιτικής και τις οικονομίας με εύκολη γλώσσα και επιχειρηματολογία, και κυρίως να ξυπνήσω τον κόσμο. Τη μικρή ως τώρα επιτυχία μου οφείλω τόσο στα ειδησεογραφικά site που με φιλοξένησαν, όσο και στα blogs που ειλικρινά με αγκάλιασαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Ίσως αυτό ήταν γιατί έλεγα αλήθειες και μάλιστα με τ’όνομά τους.

Φυσική ακολουθία αυτού ήταν η συμμετοχή μου στη Δημιουργία Ξανά!

Ποια ανάγκη εκφράζει η ύπαρξη ενός νέου κόμματος σαν τη Δημιουργία Ξανά; Πιστεύεις ότι ο κόσμος έχει μάθει την ύπαρξη σας και τι πρεσβεύει το κόμμα σας;

Η Δημιουργία Ξανά εκφράζει τον ορθολογισμό, και την προοπτική μιας Ευρωπαϊκής Ελληνικής ευνομούμενης κοινωνίας, χωρίς αγκυλώσεις και εμπόδια για τους μη κομματοποιημένους Έλληνες, που είναι κιόλας η πλειοψηφία να μη ξεχνιόμαστε. Απλά οι άνθρωποι αυτοί ως τώρα αποστρέφονταν τα κοινά αηδιασμένοι με την ποιότητα και το συντεχνιακό σκεπτικό.

Η Δημιουργία Ξανά είναι το κίνημα των νοικοκύρηδων, της νεολαίας, του Έλληνα που θέλει να μπορέσει να βρει δουλειά σε μια υγιή οικονομία, χωρίς τις στρεβλώσεις που παρείσφρυσαν στο κράτος τα τελευταία χρόνια, και τελικά εξυπηρετούν μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που ελέγχουν τις διαδικασίες του κράτους παρακάμπτοντας τη νόμιμη οδό.

Η Δημιουργία Ξανά! είναι η φωνή των νοικοκύρηδων και της Μεσαίας Τάξης που λέει τώρα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της γιατί οι διαχειριστές που εμπιστεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια τα έκαναν σαν τα μούτρα τους, και πρέπει να φέρουμε πλέον μόνοι μας, χωρίς πολιτικούς, την κανονικότητα και την ευημερία ξανά στη ζωή μας.

 Έχεις αρθρογραφήσει πολλές φορές για τα κακώς κείμενα του κρατικού μηχανισμού. Είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι μπορούν να λυθούν σύντομα όλες οι παθογένειες του συστήματος ή είναι κάτι που απαιτεί πολλά χρόνια;

Οι παθογένειες για να λυθούν θέλουν απλά να παρθεί η απόφαση να τις λύσουμε. Η υλοποίηση είναι θέμα συντονισμού και δουλειάς! Για παράδειγμα η διαφθορά που κοστίζει στην Ελληνική μεσαία τάξη 6% του ΑΕΠ (στοιχεία Διεθνούς Διαφάνειας) ή 12 δις ευρώ το χρόνο, είναι θέμα ημερών για να λυθεί. Τη λύση την έχουν ανακαλύψει άλλοι πριν από εμάς εδώ και δεκαετίες. Ποινική τιμωρία για τον επίορκο κρατικό λειτουργό, άμεση απόλυση χωρίς αποζημίωση, ασυλία σε όποιον τον καταδώσει, και επιστροφή των κλεμμένων με διασταυρώσεις φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας. Θέλετε να πάρει δυο μήνες να θεσμοθετηθεί αυτό το πλαίσιο; Θέλετε τρεις; Παραπάνω δεν θέλει. Φυσικά υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως το μεταναστευτικό που θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο, για να βελτιωθούν.
(συνεχίζεται)
 

Άγης Βερούτης είναι ένας από τους εκατοντάδες υποψήφιους του Κινήματος δημιουργία ξανά! στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
https://twitter.com/#!/agissilaos
agissilaos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]