Πατρα-τρακ για τον Παπανδρέου!

Πατρα-τρακ για τον Παπανδρέου!Το ΠΑΣΟΚ χάνει «έδαφος» στην εκλογική του περιφέρεια

Περισσότερη από τη μισή του δύναμη έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Πατρέων, ένα παραδοσιακά «πράσινο» κάστρο αφού η Αχαία είναι νομός καταγωγής του Γιώργου Παπανδρέου.


Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα στον Δήμο Πατρέων τα δύο μεγάλα κόμματα και ειδικά το ΠΑΣΟΚ θα λάμβαναν ποσοστά μικρότερα από αυτό που έλαβαν στις εκλογές του 2009. Το κακό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ έρχεται να επιβεβαιωθεί και δημοσκοπικά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA RC , αν γίνονταν σήμερα εκλογές η δύναμη των κομμάτων στο δήμο Πατρέων θα ήταν: ΠΑΣΟΚ 22,6%, ΝΔ 18,9%, ΚΚΕ 11,5% ,Δημοκρατική Αριστερά 11,3%, ΣΥΡΙΖΑ 9,2 % ΛΑΟΣ 8,1% και άλλο κόμμα 18,5%

Για τις απαραίτητες συγκρίσεις αξίζει να αναφερθεί ότι το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Πατρέων το 2009 είχε λάβει 50,4%. Το ΠΑΣΟΚ που παραμένει πρώτο κόμμα στην Πάτρα έχει χάσει την μισή του δύναμη.

Η συσπείρωση των εκλογέων των δύο μεγάλων κομμάτων έχει περιοριστεί εξαιρετικά. Καταγράφονται τόσο χαμηλά ποσοστά όσο ποτέ στο παρελθόν.

Το μέγεθος των αναποφάσιστων είναι εξαιρετικά υψηλό. Είναι στο 20% για το σύνολο του εκλογικού σώματος (ΝΔ 30% και ΠΑΣΟΚ 17%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]