Μια κατσίκα την ημέρα τα ...ζιζάνια κάνει πέρα

Ενα κοπάδι κατσίκες προσέλαβαν οι κοινότητες του Μέριλαντ προκειμένου να ξεφορτωθούν με οικολογικό τρόπο και χωρίς κόπο τα ζιζάνια από τα πάρκα και τους κήπους τους. "Στους ανθρώπους δεν αρέσει να πηγαίνουν σε μέρη γεμάτα με τσουκνίδες και θάμνους. Αντιθέτως, οι κατσίκες το λατρεύουν", εξήγησε ο Μπράιαν Νοξ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας "Οικο-Κατσίκες" (Eco-Goats), με έδρα το Ντέιβιντσονβιλ.

Η εταιρεία "Οικο-Κατσίκες" λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια και καθημερινά καθαρίζει με τους τετράποδους υπαλλήλους της τα αγριόχορτα από πολλές εκατοντάδες στρέμματα. Όπως είπε ο Νοξ, 30 κατσίκες μπορούν να φάνε τα ζιζάνια σε μια έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων μέσα σε μία ημέρα. Επιπλέον οι κατσίκες έχουν ορειβατικές ικανότητες και άριστη ισορροπία και μπορούν να φτάσουν σε σημεία όπου ο άνθρωπος θα δυσκολευόταν, ενώ τα περιττώματα που αφήνουν πίσω τους αποτελούν, σύμφωνα με την εταιρεία και ένα "εξαιρετικό λίπασμα".

Την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων υπαλλήλων της εταιρείας φαίνεται πως εκτιμά και η τοπική δημοτική αρχή του Γκέιθερσμπεργκ, που σε συνεργασία με την υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντας "Ένωση Άιζακ Γουόλτον" κάλεσε την εταιρεία να καθαρίσει ένα πάρκο. "Είναι πραγματικά ένας πρωτότυπος και οικολογικός τρόπος να ξεφορτωθούμε τα ζιζάνια και επιπλέον οι κατσίκες είναι πολύ χαριτωμένες", δήλωσαν οι πελάτες της οικολογικής επιχείρησης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]