Σκάι: Σαν το χαλάζι οι απολύσεις

Νταρζάνου Α.


Σαν το χαλάζι Δεκαέξι απολύσεις την Παρασκευή στην τηλεόραση του Σκάι. Όπως έγινε γνωστό, με τη λήξη της σύμβασης της ομάδας του Θύμιου Καλαμούκη από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ολόκληρη η ομάδα του, εννέα άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, απολύθηκαν. Επιπλέον, απολύθηκαν τουλάχιστον επτά τεχνικοί τηλεόρασης.


Αδυσώπητοι Η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) καλεί όλους τους τεχνικούς της τηλεόρασης του Σκάι σε 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 30 Μαΐου, από 06.00 έως 10.00 το πρωί. Καταγγέλλει τη Διοίκηση του σταθμού για την "εκδικητική απόλυση συναδέλφων επειδή συμμετείχαν σε προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις". Υπογραμμίζει: "Ο πόλεμος από την πλευρά της εργοδοσίας είναι πιο αδυσώπητος από ποτέ! Παραμένουμε σε εγρήγορση και περιφρουρούμε τις κινητοποιήσεις του σωματείου μας".

Τέλος εποχής Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες εκπομπές τους στον Σκάι τηλεόραση και ραδιόφωνο, έκαναν χθες ο Θύμιος Καλαμούκης και η ομάδα του. Το συμβόλαιό τους δεν ανανεώθηκε, ενώ οι ίδιοι είχαν αρνηθεί τη μείωση αποδοχών που πρότεινε η διοίκηση πριν τα Χριστούγεννα. Η απομάκρυνση επιβεβαιώνει την επιχείρηση "εκκαθάρισης" του Ομίλου από φωνές που δεν συντάσσονται με το νεοφιλελεύθερο πνεύμα, όπως προ μηνών η απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου. Οι εκπομπές της ομάδας Καλαμούκη ήταν από τις πιο δημοφιλείς στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η ομάδα έχει κάνει συζητήσεις με τους σταθμούς Real και Ράδιο 9. Στη θέση τους στην τηλεόραση τοποθετείται η γνωστή από το ραδιόφωνο Γκίζα, σε κείμενα Αντώνη Ανδρικάκη.

Κακός οιωνός Μετά από 27 χρόνια εργασίας, απολύθηκε από την «Καθημερινή» ο Βασίλης Νίνος, εκπρόσωπος των Τεχνικών Τύπου στην εφημερίδα. Η απόλυσή του «αποτελεί προάγγελο αρνητικών μέτρων για τους εργαζόμενους», υποστηρίζουν οι συνάδελφοί του και με ψήφισμά τους ζητούν από την εφημερίδα να τον επαναπροσλάβει.


Η ΑΥΓΗ, 29/5/2011
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]