ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Έφτιαξαν τσουρέκι 24 μέτρα στο Ναύπλιο.

Το Ινστιτούτο Γαστρονομίας σε συνεργασία με τη σχολή τουριστικών Επαγγελμάτων ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου που φέτος εορτάζει 40 χρόνια προσφοράς στον κλάδο του Τουρισμού έδωσαν "γεύση και άρωμα" στο ούτως ή άλλως πανέμορφο Ναύπλιο με την Γιορτή "Γεύσεις Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναύπλιο" την Κυριακή των Βαΐων.


Οι δυο φορείς συντονίστηκαν με κοινό στόχο την προώθηση της Γαστρονομίας ως αποφασιστικής σημασίας παράγοντα για την βελτιστοποίηση του Πελοποννησιακού Τουριστικού προϊόντος και οργάνωσαν μια γιορτή που ικανοποίησε όλες τις αισθήσεις. Κεντρική δράση ήταν η παρασκευή ζωντανά από 36 σπουδαστές μαγειρικής και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Αρχιμάγειρα και Προέδρου του Ινστιτούτου Γαστρονομίας, κ. Βασίλη Ρουμπάκου ενός τσουρεκιού 24 μέτρων το οποίο τοποθετήθηκε ενιαίο σε μια λαμαρίνα και ψήθηκε σε ειδικό ενιαίο, συναρμολογούμενο φούρνο μήκους 25 μέτρων. Ενώ η κεντρική αυτή δράση ήταν σε εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε μαγειρικός διαγωνισμός με πρώτη ύλη το κατεξοχήν αργολικό προϊόν, την αγκινάρα. Τα πιάτα κρίθηκαν βάσει εμφάνισης, γεύσης, παραδοσιακότητας αλλά και δημιουργικότητας από ειδική επιτροπή της οποίας προήδρευσε ο αρχιμάγειρας - θρύλος του χώρου, κ. Νίκος Σαράντος, ένας chef που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας σε όλον το κόσμο.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]