ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΙΟ HPV ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!

Ημέρα της γυναίκας σήμερα αλλά τα νέα για τη γυναικολογική υγεία των Ελληνίδων προκαλούν ανησυχία.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 3ο  Σεμινάριο  Γυναικολογικής Ογκολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκαν  υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας,  το 50% των Ελληνίδων που προσέρχονται στα νοσοκομεία της χώρας για τεστ Παπανικολάου, είναι θετικές στον ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV), ο οποίος...
 ευθύνεται για την πρόκληση διάφορων μορφών γυναικολογικού καρκίνου. Ο ιός εντοπίζεται στο 75% των παθολογικών τραχηλικών δειγμάτων των γυναικών που υποβάλλονται στο τεστ -ΠΑΠ.
Μάλιστα, οι τύποι του ιού που καταγράφονται κυρίως στην Ελλάδα, προκαλούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 74% του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και το 90% των γεννητικών κονδυλωμάτων αντίστοιχα.
Το αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν οι τεχνικές και οι μέθοδοι διατήρησης της γονιμότητας της γυναίκας με γυναικολογικό καρκίνο. Επιπρόσθετα αναπτύχθηκαν  θέματα  που  αφορούσαν την παρουσίαση της σύγχρονης διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης του γυναικολογικού καρκίνου. Οι ομιλητές που ανέπτυξαν τα θέματα αυτά ήταν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.
Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε και στο Σεμινάριο, σημαντικά βήματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με σκοπό την πρόληψη της ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, καρκίνου των ωοθηκών, καρκίνο του ενδομητρίου και του μαστού.
Με εξαίρεση την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας και των περισσοτέρων μορφών του καρκίνου αιδοίου και κόλπου, οι οποίοι προκαλούνται από τον ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων και προλαμβάνονται από το εμβόλιο έναντι του HPV.
Στη χώρα μας ο εμβολιασμός έναντι του ιού έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας και τα εμβόλια χορηγούνται δωρεάν σε όλα τα κορίτσια και τις νέες γυναίκες, ηλικίας 12-26 ετών.



http://www.radio9.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]