ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Όσοι φορολογούμενοι τα κατάφεραν και φέτος να βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να περιμένουν επιστροφή φόρου, τους συμφέρει να υποβάλουν τη δήλωση ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου. Γιατί; Για τον απλό λόγο ότι η δήλωση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά θα εκκαθαριστεί άμεσα και σε 15 ημέρες ο φορολογούμενος θα μπορεί να εισπράξει την επιστροφή φόρου.

Αντίθετα όσοι κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους, τους συμφέρει ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής της δήλωσης, δηλαδή μέσω του ταχυδρομείου. Οι δηλώσεις αυτές ...εκκαθαρίζονται τελευταίες.


Σημειώνεται ότι όσοι υπολογίζουν επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δήλωσή τους θα επανελεγχθεί από την εφορία. Αυτό σημαίνει ότι η επιταγή της εφορίας θα καθυστερήσει.


Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση


Η υποβολή της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες. Η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών της επόμενης ημέρας από την ημέρα λήξης της προθεσμίας αυτής.


Εναλλακτικά η δήλωση υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα στον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας (ΔΟΥ) προσωπικώς από τον φορολογούμενο ή από πρόσωπο ειδικά εξουσιοδοτημένο γι’ αυτό ή στέλνεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου.


Συμφέρει η κοινή δήλωση;


Οι σύζυγοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους, στα οποία ο φόρος υπολογίζεται χωριστά. Σ’ αυτήν την περίπτωση η δήλωση υπογράφεται και από τους δύο συζύγους. Αντίθετα, οι σύζυγοι υποβάλλουν φορολογική δήλωση χωριστά στις ακόλουθες περιπτώσεις:


- Όταν δεν μένουν μαζί κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης, λόγω διακοπής της έγγαμης συμβίωσης.


- Όταν ο ένας από τους δύο είναι σε κατάσταση πτώχευσης.


- Όταν ο ένας από τους δύο έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.


Τι ισχύει για τους κηδεμόνες;


Προσέξτε ποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση:


- Ο πατέρας για τα εισοδήματα των ανήλικων παιδιών που φορολογούνται χωριστά. Αν δεν υπάρχει πατέρας ή έχει χάσει τη γονική μέριμνα, την υποχρέωση για υποβολή δήλωσης την έχει η μητέρα.


- Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή μεσεγγύησης, αντίστοιχα.


- Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση


- Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του





Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/
Πηγη http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]