ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΗΡΘΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πλέον, το ολόκληρο εισιτήριο για Αθήνα κοστίζει 39 ευρώ από 36 που ήταν, παίρνοντας αύξηση 8,3%. Αντίστοιχες και μεγαλύτερες ακόμη, είναι οι αυξήσεις στα αστικά λεωφορεία: τα πράσινα, για διαδρομές μέσα στην πόλη, κοστίζουν 20 λεπτά ακριβότερα (1,10 ευρώ), ενώ απαγορευτικές είναι οι τιμές για τα κίτρινα, (νοσοκομείο, πανεπιστήμιο) που πάνε στο 1,5 ευρώ. Δύο ευρώ κοστίζουν τα εισιτήρια προς τα χωριά, με αύξηση 40 λεπτών, δηλαδή 25% ακριβότερα!
Αυξημένα κατά 16% είναι και τα μειωμένα εισιτήρια, αφού όλα (μαθητικά, φοιτητικά, πολύτεκνοι, ΑμεΑ) πήραν αύξηση.
Η δικαιολογία είναι η αύξηση του ΦΠΑ καθώς επίσης και άλλες αυξήσεις που συμπαρασύρουν τις τιμές του πετρελαίου κ.λπ. Ωστόσο, οι ήδη ακριβές τιμές των λεωφορείων απέχουν αρκετά από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και εγείρουν πολλά ερωτήματα: γιατί στο υπεραστικό ΚΤΕΛ, ενώ οι αποστάσεις προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα μικραίνουν, τα εισιτήρια αυξάνεται και το κόστος μεταφέρεται στον πολίτη; Γιατί στο αστικό ΚΤΕΛ πρέπει να έρθουν «μαζεμένες» όλες οι αυξήσεις που δεν έκανε η εταιρία τα προηγούμενα χρόνια, τη χειρότερη οικονομικά περίοδο των τελευταίων τριάντα χρόνων; Η απάντηση είναι απλή: Και οι δύο επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την αγορά, έχοντας μονοπώλιο, με αυστηρά και σχεδόν αποκλειστικά επιχειρηματικά κριτήρια και ανάλογα με τις γραμμές που έχουν κέρδος. Η στάση τους δικαιολογείται σε ένα βαθμό καθώς είναι ανώνυμες επιχειρήσεις που μάλιστα δεν επιδοτούνται από το κράτος όπως συμβαίνει με τα εισιτήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μόνο που στην Αθήνα με 0,90 πας από την Κηφισιά στον Πειραιά και όχι δικαστικό-πανεπιστήμιο… Επίσης,  αυξήσεις της τάξης του 8% και πάνω, υπερκαλύπτουν και με το παραπάνω τον ΦΠΑ που αυξήθηκε 2%.
Την ίδια στιγμή, υπήρξαν και ΚΤΕΛ που αποφάσισαν να απορροφήσουν τις αυξήσεις και να μην τις μεταφέρουν στους επιβάτες. Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας και το ΚΤΕΛ Λάρισας με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους δεν αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων, αναγνωρίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη.


(ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]