Μ. Τζούφη: Μόνιμοι διορισμοί στα ειδικά σχολεία της Αττικής

Μ. Τζούφη: Μόνιμοι διορισμοί στα ειδικά σχολεία της Αττικής και ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου στον Ωρωπό
Την ίδρυση, εντός του τρέχοντος σχολικού έτους, ενός ακόμη Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου, στον Ωρωπό, εξήγγειλε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, από το βήμα του 12ου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ανατολική Αττική, στη συνεδρία με θέμα «Κοινωνικό Κράτος και Κοινωνική Συνοχή». Η απόφαση έχει σταλεί για υπογραφή στα συναρμόδια Υπουργεία, για την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Η Υφυπουργός μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί και υλοποιεί η Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση και τη θεμελίωση του Κοινωνικού Κράτους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια συλλογική και διεπιστημονική προσπάθεια μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις πολιτικές υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, του παιδιού, της οικογένειας και των ανθρώπων με αναπηρία.
Παρουσίασε στοιχεία για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, έγιναν για πρώτη φορά ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης και Αγωγής και 129 Τμημάτων Ένταξης, τα 36 εκ των οποίων σε σχολικές μονάδες της Αν. Αττικής.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στα πρώην ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής (10 εκ των 11 λειτουργούντων στην Αττική), που μετατράπηκαν σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια - Λύκεια και στην ίδρυση τομέων και ειδικοτήτων αντιστοίχων των ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι αυτών των σχολείων να έχουν αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.
Η Υφυπουργός μίλησε για την προσαρμογή των ωρολόγιων προγραμμάτων των σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε εκείνα της Γενικής Εκπαίδευσης και στη δυνατότητα που τους δόθηκε για ολοήμερο πρόγραμμα. Όσον αφορά τις προσλήψεις, σημείωσε ότι αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των αναπληρωτών, αναφέροντας ότι από τους 6.000 λειτουργούς της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που υπήρχαν το 2014-2015, πέρυσι, φτάσαμε τους 10.800. Επεσήμανε επίσης πως από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι μόνιμοι διορισμοί από τα ειδικά σχολεία της Αττικής.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην πρόσληψη 516 Σχολικών Νοσηλευτών και 707 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που κάλυψαν όλα τα σχετικά αιτήματα μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Τέλος, η Υφυπουργός περιέγραψε το σημαντικό έργο που καλείται να επιτελέσει η Διυπουργική Επιτροπή Παιδείας και Υγείας για την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, ώστε να μπορούν με αποτελεσματικότητα να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες άσκησης του λειτουργήματος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]