Με δέκα παίκτες ο ΠΑΣ πήρε την πρόκριση από τον Άρη στο “Κλ. Βικελίδης”

Παλικαρίσια στους 16 του Κυπέλλου ο ΠΑΣ Γιάννινα μέσω "Κλ. Βικελίδης". Έπαιζε με δέκα από το 36' (αποβολή Καρανίκα), δέχτηκε γκολ στο 60' (Μιλούνοβιτς), αλλά ο Σολτάνι ισοφάρισε σε 1-1 στο 72' και χάρισε πρόκριση. Νοκ άουτ οι Θεσσαλονικείς.Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε στο “Κλ. Βικελίδης” ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα, στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική για τον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν μόνο νίκη, οι Ηπειρώτες βολεύονταν και με ισοπαλία για να περάσουν στους “16” του θεσμού. Και ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 36′, κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο με το τελικό 1-1.

Οι “κίτρινοι” είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά η είσοδος του Καρίμ Σολτάνι αποδείχθηκε κομβική. Ο Αλγερινός ισοφάρισε για τον ΠΑΣ και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους. Το σκορ είχε ανοίξει ο Λούκα Μιλούνοβιτς με κεφαλιά. Στο ίδιο γκρουπ μετέχουν και οι Πανιώνιος – Παναιγιάλειος, που παίζουν την Πέμπτη (30/11), παιχνίδι όμως διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η ομάδα της Πλατείας εξασφάλισε πρόκριση ύστερα από το 1-1.Η ομάδα που μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση ήταν ο Άρης, που επιχειρούσε επιθέσεις από τις πτέρυγες. Ξεκίνησε τόσο παθητικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, που ο Γιάννης Πετράκης φώναζε στους ποδοσφαιριστές του να “ξυπνήσουν” και να πάρουν μέτρα. Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία καταγράφηκε στρο 16ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Κάσσου πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Ο μεσοεπιθετικός του Άρη μάλιστα ζήτησε πέναλτι, καθώς υποστήριξε ότι τον έσπρωξε ο Αποστολόπουλος όταν σηκώθηκε για κεφαλιά.

Ο Κάσσος απείλησε και στο 22′ με κεφαλιά που που πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ ο ίδιος παίκτης προσπάθησε στο 23′ να κλέψει τη μπάλα από τον Γιαννίκογλου και να τη σπρώξει στα δίχτυα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η πρώτη τελική των Ηπειρωτών καταγράφηκε στο 25′ με το σουτ του Χαλκιαδάκη έξω από την περιοχή, το οποίο δεν αιφνιδίασε τον Αναγνωστόπουλο, παρότι η μπάλα έσκασε μπροστά του. Στο 36′ έγινε η φάση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και αριθμητική ανισορροπία.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ
Ο Κοζορώνης επιχείρησε να απομακρύνει τη μπάλα αριστερά στη μεσαία γραμμή, αυτή πήγε πάνω στον Σόουζα και ακολούθως στον Καρανίκα. Ο μπακ του ΠΑΣ ενώ ετοιμαζόταν να διώξει, δέχεται κλωτσιά από τον Πορτογάλο που πήγε να αμυνθεί. Ο Καρανίκας αντέδρασε και πήγε να βάλει το πόδι στον Σόουζα, ενώ αυτός πήγε να επιστρέψει στα αμυντικά του καθήκοντα. Η αψιμαχία των δύο έφερε κίτρινη στον Σόουζα και κόκκινη στον Καρανίκα.

Αξιοσημείωτο ότι στην εξέλιξη της φάσης, στην απομάκρυνση του Καρανίκα, ο Μαραγκός έκανε λανθασμένη εκτίμηση στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον γκολκίπερ της ομάδας του. Ο Κόντε την πήρε στην κατοχή του και αφού πέρασε τον Αναγνωστόπουλο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Πετράκης αναγκάστηκε στο 41′ να περάσει εκτός τον Βιδάλ και να βάλει στο ματς τον Ναδάλες.
“ΧΡΥΣΗ” ΑΛΛΑΓΗ Ο ΣΟΛΤΑΝΙ
Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε ξανά με σκοπό να πιέσει και να ανοίξει το σκορ. Το κατάφερε 15 λεπτά μετά, στο 60′! Ο Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μιλούνοβιτς νίκησε στη μονομαχία τον Τζημόπουλο και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιαννίκογλου (0-1). Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονταν πλέον γκολ, διαφορετικά θα έμεναν εκτός Κυπέλλου. Η αλλαγή που έκανε ο Γιάννης Πετράκης με τον Καρίμ Σολτάνι στο 68′ αποδείχθηκε “χρυσή”. Μπορεί ο Αλγερινός να πήρε κίτρινη δύο λεπτά μετά την είσοδό του, αλλά στο 72′ αξιοποίησε τη μπαλιά του Μπέριου, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Μαραγκού και ισοφάρισε με πλασέ μέσα από την περιοχή σε 1-1!


Ο Σολτάνι μάλιστα παραλίγο να “χρεωθεί” και ασίστ, αλλά το σουτ του Κόντε μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος. Ο Άρης απάντησε στο 78′. Σέντρα του Μπούρμπου από δεξιά, ο Μπαργκάν ήταν ξεχασμένος από την άμυνα του ΠΑΣ, έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά ο Σπανός ρίσκαρε. Έβγαλε στόπερ (Μαραγκό), πέρασε στράικερ (Καπνίδη) στο 83′. Στο 88′ ο Αποστολόπουλος ανέτρεψε ελάχιστα έξω από την περιοχή τον Μιλούνοβιτς, πήρε κίτρινη, αλλά η εκτέλεση του Πλατέλλα χτύπησε πάνω στο πενταμελές τείχος που είχαν σχηματίσει οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, σε φάουλ που κέρδισε ο Άρης, ανέβηκε και ο γκολκίπερ της ομάδας μήπως καταφέρει να σκοράρει. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το γυριστό σουτ του Μπούρμπου που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.


(τα στατιστικά της αναμέτρησης)

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Τσουμάνης, Σόουζα, Μαραγκός (83′ Καπνίδης), Νίκιτς (76′ Πλατέλλας), Παυλίδης, Λώττας (46′ Στεφάνοβιτς), Μπαργκάν, Κάσσος, Μιλούνοβιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μανθάτης (68′ Σολτάνι), Χαλκιαδάκης (70′ Γιάκος), Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Βιδάλ (41′ Ναδάλες), Πέδρο Κόντε, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Διπλάρης (Καρδίτσας), Σάββας (Σερρών)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (7ος)
1. ΠΑΣ Γιάννινα 5

2. Πανιώνιος 4

3. Άρης 4

4. Παναιγιάλειος 0

* Ο Παναιγιάλειος υποδέχεται τον Πανιώνιο την Πέμπτη (30/11, 17.15).
πηγη joinsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]