Ι. Τσίμαρης «Δεν γίνεται να μιλάμε για ενίσχυση της Αστυνομίας Ιωαννίνων και την ίδια στιγμή να την αποδυναμώνουμε»




Την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων επαναφέρει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιωάννης Τσίμαρης, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Αναφορά του για την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού.

Στην Αναφορά είχε μεταφέρει την αγωνία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων για τα οργανικά κενά, τη μείωση της πραγματικής δύναμης, τις συνταξιοδοτήσεις και τις συνεχείς αποσπάσεις, ζητώντας ουσιαστική ενίσχυση μέσω των συμπληρωματικών μεταθέσεων και έναν σταθερό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Το Υπουργείο απαντά ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την επαρκή στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών, αναφέροντας μεταξύ άλλων 7 θέσεις στις συμπληρωματικές μεταθέσεις και 9 θέσεις που καλύφθηκαν στις τακτικές μεταθέσεις.

Την ίδια ώρα, όμως, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ηπείρου καταγγέλλουν την απόσπαση 35 αστυνομικών προς την Αθήνα.

«Τελικά, ποια ακριβώς ενίσχυση σχεδιάζει το Υπουργείο για την Ήπειρο, όταν την ίδια στιγμή αποσπά προσωπικό που ήδη υπηρετεί εδώ;» διερωτάται ο κος Τσίμαρης.

Και το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο εύλογο καθώς το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι η πραγματική δύναμη των Υπηρεσιών μεταβάλλεται διαρκώς λόγω αποσπάσεων και προσωρινών μετακινήσεων.

«Η Ήπειρος δεν μπορεί να ενισχύεται στα χαρτιά και να αποδυναμώνεται στην πράξη. Δεν χρειάζονται άλλες διαβεβαιώσεις, αλλά πραγματικοί αστυνομικοί στις υπηρεσίες και στους δρόμους των Ιωαννίνων. Η ασφάλεια των πολιτών απαιτεί σταθερό σχεδιασμό και ουσιαστική στελέχωση, όχι μια διαρκή ανακύκλωση προσωπικού από την Περιφέρεια προς το κέντρο», καταλήγει ο βουλευτής Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]