52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή ||4-5 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας
Και πάλι μαζί. Στο 52ο ραντεβού μας, με το φεστιβάλ της ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ. Στον καθιερωμένο πιά χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας. Ανταμώνουμε ξανά, σε πιο δύσκολες για το λαό μας, συνθήκες, με εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους που διεξάγονται, με την ακρίβεια, τα σκάνδαλα, την ανασφάλεια για το μέλλον μας και τη βαριά σκιά της καθημερινότητας, να μετατρέπουν την αξία της ζωής μας σε «μια πεντάρα στην άκρη πεταμένη». Σε αυτό το ραντεβού, γεμίζουμε τις «μπαταρίες» μας, ανεβάζουμε την αισιοδοξία μας, γιατί σε πείσμα των καιρών που ζούμε επιβεβαιώνεται ο στίχος του Μπέρτολτ Μπρέχτ: «”Στρατηγέ, ο άνθρωπος έχει ένα ελάττωμα … ξέρει να σκέφτεται!”
Και σήμερα πιά αναβλύζει από παντού η αναγκαιότητα της ανατροπής της σαπίλας του καπιταλισμού, η αναγκαιότητα να τραβήξουμε μπροστά με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό.
Πάνω σε αυτό το θεμέλιο, σε αυτό το «αύριο» που παλεύουμε να ξημερώσει στηρίζεται το Φε¬στιβάλ, και έτσι σχημάτισε και δημιούργησε τη σχέση του με τις νέες γενιές, βάδισε χέρι - χέρι με τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας, ταυτίστηκε με τη νεανική ορμή και τη διάθεση για μια αγωνιστική στάση ζωής, που ταιριάζει σε αυτούς που οραματίζονται έναν κόσμο χωρίς αδι¬κία και εκμετάλλευση.
Εδώ στην Άρτα το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει αφήσει το δικό του πολιτιστικό αποτύπωμα, έχει καταξιωθεί και έχει γίνει θεσμός για τον λαό και τη νεολαία της περιοχής περνώντας από χίλια κύματα για να μπορεί σήμερα να είναι έ¬να καθιερωμένο σημείο συνάντησης χιλιάδων και χιλιάδων κάθε χρόνο.
Εκατοντάδες μέλη και φίλοι δουλεύουν ακούραστα για να είναι κάθε Φεστιβάλ καλύτερο από το προηγού¬μενο. Με διάθεση και μεράκι χτίζουν από το μηδέν ολόκληρη κόκκινη πολιτεία, απλώνουν το χέρι στους νέους και νέ¬ες που ψάχνουν τη διέξοδο στα αδιέξοδα του συστήματος, που τους σφίγγει ολοένα και δυνατότερα τη θηλιά στην προσπάθειά τους να μορφωθούν, να δουλέψουν, να ζήσουν αξιοπρεπώς, αλλά και τους δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο να παλέψουν, να διεκδικήσουν, να πάρουν θέση δίπλα στους κομμουνιστές, να γνωρίσουν την ομορφιά του οργανωμένου συλλογικού αγώνα.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ εδραιώθηκε στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας που πέρασαν τις πύλες του ανά την Ελλάδα και είδαν από κοντά μία εικόνα του κόσμου για τον οποίο πα-λεύουμε. Πήραν μια ανάσα από τη σήψη του καπιταλισμού και διασκέδασαν με την πολιτιστική πρόταση του Φεστιβάλ, που α¬ντιπαλεύει την υποκουλτούρα των «reality», των σάπιων προτύπων, του ατομισμού.
Οι πύλες ανοίγουν στις 20:00 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Παρασκευή 4/9
- Μουσικό - οπτικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στους 200 της Καισαριανής και τους δύο Αρτινούς συντρόφους μας τον Χρήστο Ζάγκα και τον Λάμπρο Καραγιώργο.
- Ομιλία με τον σ. Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
- Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα. Μαζί του η Χριστιάνα Γαλιάτσου
- Λαϊκό γλέντι με τον Κώστα Κωστή και την ορχήστρα του
Σάββατο 5/9
- Ten million ducks
- Συναυλία-αφιέρωμα «Το ροκ που αγαπήσαμε» με τους Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Λάκη Παπαδόπουλο και Μανώλη Φάμελλο
- Γλέντι με «Τα τραγούδια της παρέας» σε επιμέλεια Αποστόλη Μωραΐτη
Εκθέσεις-Στέκια
- Στέκι Μαθητών
- Παιδότοπος
- Έκθεση για τους 200 της Καισαριανής
- Έκθεση για τα 80χρονα του ΔΣΕ
- Έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής»
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.