Μητσοτάκης: Κρατική παρέμβαση για πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από 1,75€ και αύξηση του επιδόματος


 Δέσμη παρεμβάσεων με στόχο τη συγκράτηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κάτω από το φράγμα των 1,75 ευρώ ανά λίτρο, καθώς και την οριζόντια αναπροσαρμογή του σχετικού επιδόματος, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews, ο κ. Μητσοτάκης αποσαφήνισε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική θα εξειδικευτεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας μέσω κοινών ανακοινώσεων από τα αρμόδια υπουργεία.

Η κυβερνητική γραμμή προβλέπει τη συνδυαστική αξιοποίηση των δημοσιονομικών αποθεμάτων και τη συνδρομή του κλάδου της διύλισης, προκειμένου η τιμή εκκίνησης του καυσίμου να διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα του περασμένου Απριλίου. 

Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στα περιθώρια κέρδους, αλλά και της έκτακτης, βραχυπρόθεσμης μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν.

 Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η παράταση της επιδοματικής στήριξης στο diesel  κίνησης για τον μήνα Οκτώβριο.

Στο πεδίο της διεθνούς οικονομίας, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο ελλείψεων στην αγορά καυσίμων. Υπογράμμισε, τέλος, τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω παγκόσμιας μεταβλητότητας, επισημαίνοντας ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας παραμένει χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Γαλλίας και της Ιταλίας, γεγονός που θωρακίζει τη χώρα έναντι του κινδύνου μιας νέας κρίσης χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]