Έργο eTwinning «Echoes of Water» από το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων




Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2025-2026 οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό έργο eTwinning «Echoes of Water» συνεργαζόμενοι με άλλα 14 σχολεία από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με θέμα το νερό ως στοιχείο ζωής, πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, δραστηριότητες γνωριμίας και συνεργασίας, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μέσω φόρουμ, καθώς και κοινές δράσεις με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους από διαφορετικές χώρες, να γνωρίσουν τις περιοχές και τον πολιτισμό τους και να εργαστούν σε διεθνείς ομάδες.

Παράλληλα, διερεύνησαν τη σημασία του νερού στο φυσικό περιβάλλον, στην ιστορία, στη μυθολογία και στην καθημερινή ζωή, συμμετείχαν σε δραστηριότητες πεδίου και παρουσίασαν στοιχεία από τους τοπικούς υδάτινους πόρους των περιοχών τους. Μέσα από συνεργατικές εργασίες δημιούργησαν κοινά ψηφιακά προϊόντα, αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες και συνέβαλαν στη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου μάθησης. 

Η συμμετοχή στο έργο βοήθησε τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας, επικοινωνίας και χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών, να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία των υδάτινων πόρων και του περιβάλλοντος.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ενεργός συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία, προσφέροντας ευκαιρίες για βιωματική μάθηση, δημιουργικότητα και ουσιαστική επικοινωνία σε ένα σύγχρονο και συνεργατικό ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]