Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ||Στην κατηγορία 3 (υψηλή) ο Δήμος Αρταίων


Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς ,για αύριο Κυριακή 28 Ιουνίου ,η Πρέβεζα και η Άρτα  βρίσκονται στην κατηγορία 3 (υψηλή) .

Ο Δήμος Αρταίων σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026, ο Δήμος Αρταιων και η ευρύτερη περιοχή του νομού Άρτας , κατατάσσονται στην Κατηγορία Κινδύνου 3 (Υψηλή).

Ο Δήμος   Αρταίων καλεί όλους τους πολίτες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τις δραστηριότητές τους στην ύπαιθρο και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως:

Άναμμα φωτιάς ή καύση ξερών χόρτων, κλαδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών. 

Χρήση εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες σε περιοχές με ξηρή βλάστηση. 

Απόρριψη αναμμένων τσιγάρων στην ύπαιθρο. 

Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που ενδέχεται να προκαλέσει ανάφλεξη. 

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν καπνό ή πυρκαγιά, παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας το 199 ή το 112.

Παράλληλα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη τη περιοχή του περιαστικού δάσους στο λόφο Περάνθης.

Ο Δήμος Αρταίων παραμένει σε διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και καλεί όλους τους δημότες και επισκέπτες να συμβάλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με υπεύθυνη στάση και επαγρύπνηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]