Επίσκεψη των δημάρχων Βορείων Τζουμέρκων και Κεντρικών Τζουμέρκων στο έργο Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας
Την πρόοδο των εργασιών στο έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας διαπίστωσαν κατά την επίσκεψή τους στο εργοτάξιο οι δήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης και Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την αισθητή επιτάχυνση των ρυθμών κατασκευής.
Οι δύο δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επιτόπου για την εξέλιξη του έργου και να διαπιστώσουν ότι οι εργασίες αναπτύσσονται πλέον σε πολλά μέτωπα, γεγονός που ενισχύει την προσδοκία για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση και απόδοση του δρόμου στην κυκλοφορία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την περιβαλλοντική και αισθητική διάσταση του έργου, με έμφαση στις τεχνικές αποκατάστασης που μπορούν να εφαρμοστούν για τη μείωση της αισθητικής αλλοίωσης του τοπίου λόγω της αναγκαίας κοπής των εδαφών. Παράλληλα, έγινε αναφορά και στις παρεμβάσεις αποκατάστασης που θα πρέπει να ακολουθήσουν στα σημεία όπου σήμερα γίνεται συγκέντρωση υλικών και λειτουργούν εργοταξιακοί χώροι της κατασκευάστριας εταιρείας, με τους δύο δημάρχους να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Σε κοινή κατεύθυνση, οι κ.κ. Βαΐτσης και Χασιάκος τόνισαν τη σημασία της ομαλής και απρόσκοπτης εξέλιξης των εργασιών, επισημαίνοντας ότι το έργο αποτελεί κρίσιμη αναπτυξιακή παρέμβαση για ολόκληρη την περιοχή των Τζουμέρκων, με σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων, στην οδική ασφάλεια, στην τουριστική ανάπτυξη και στη συνολική οικονομική δραστηριότητα.
«Η εικόνα του έργου σήμερα δημιουργεί αισιοδοξία. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι εργασίες εξελίσσονται πλέον με αυξημένους ρυθμούς και σε πολλαπλά μέτωπα, καθώς πρόκειται για έναν δρόμο ζωτικής σημασίας για τα Τζουμέρκα. Η ολοκλήρωση του τμήματος μέχρι τη Γέφυρα της Πλάκας πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να υπάρξει συνέχεια με τον σχεδιασμό και την εκπόνηση μελετών που θα ενισχύσουν τη σύνδεση με τα χωριά της περιοχής. Τα οφέλη από την ολοκλήρωση του έργου θα είναι πολλαπλά για κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες, ενώ οποιαδήποτε ανάσχεση ή καθυστέρηση θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την αναπτυξιακή προοπτική των Τζουμέρκων», δήλωσε ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος ανέφερε: «Το έργο έχει δυσκολίες στην εκτέλεσή του. Απαιτούνται μεγάλες εκσκαφές σε έδαφος βραχώδες και μεγάλα επιχώματα κατάντη του δρόμου. Οι διαμαρτυρίες για την αισθητική αλλοίωση του τοπίου παραβλέπουν την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ολοκλήρωση έντεχνα και εγκαίρως αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας.
Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο μια οδική παρέμβαση, αλλά μια συνολική αναβάθμιση της πρόσβασης και της προοπτικής των Τζουμέρκων. Η πρόοδος που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση του άξονα από τη διασταύρωση Μονολιθίου έως τη Γέφυρα της Πλάκας. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι μελέτες για τη διασύνδεση με τα χωριά των Τζουμέρκων, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό οδικό δίκτυο. Η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει νέα δυναμική στην περιοχή, ενώ μια πιθανή επιβράδυνση θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες και την αναπτυξιακή προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.