Άρτα :Νέα περίπτωση τηλεφωνικής απάτης ||Ο δράστης παρέλαβε 14.500 ευρώ από ηλικιωμένη με αυτό το "δόλωμα" ...
Συνελήφθη ημεδαπός που εμπλέκεται σε περίπτωση τηλεφωνικής απάτης στην Άρτα
Παρέλαβε χρηματικό ποσό -14.500- ευρώ από ηλικιωμένη, που είχε εξαπατηθεί με το πρόσχημα της ανάγκης χειρουργικής επέμβασης της εγγονής της
Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των χρημάτων που είχε αποσπάσει
Οι άμεσες και συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας, οδήγησαν χθες (02-05-2026) το μεσημέρι στη σύλληψη ημεδαπού στην Άρτα, που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση και απάτη.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές (01-05-2026) το μεσημέρι καταγγέλθηκε από ηλικιωμένη κάτοικο χωριού της Άρτας ότι είχε πέσει θύμα απάτης, όταν νωρίτερα παρέδωσε σε άγνωστο το χρηματικό ποσό των -14.500- ευρώ, όπως της είχε υποδειχθεί από άλλον άγνωστο άνδρα που της είχε τηλεφωνήσει, προσποιούμενος τον ιατρό, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα άμεσης χειρουργικής επέμβασης, στην οποία δήθεν έπρεπε να υποβληθεί η εγγονή της, ύστερα από ατύχημα που είχε. Στοχεύοντας στην περαιτέρω συναισθηματική φόρτιση της ηλικιωμένης, άγνωστη γυναίκα παρέστησε κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος την εγγονή της, κλαίγοντας και ζητώντας τη βοήθειά της.
Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ο κατηγορούμενος ως το άτομο που παρέλαβε τα χρήματα, ο οποίος ύστερα από επιστάμενες αναζητήσεις εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην Άρτα να επιβαίνει σε αυτοκίνητό του και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -850- ευρώ, ποσό που είχε παρακρατήσει ως αμοιβή από τα χρήματα που είχε παραλάβει από την ηλικιωμένη, ενώ τα υπόλοιπα -13.650- ευρώ τα είχε παραδώσει σε άγνωστο συνεργό του στην περιοχή του Αντιρρίου.
Τα -850- ευρώ αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου, ως μέσο τέλεσης της πράξης του.
Η έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τού ημεδαπού και τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται, ενώ ο ημεδαπός θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.