Απαγόρευση αλιείας πέστροφας από 1 έως 31 Μαϊου 2026


 Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία των ιχθύων (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραποτάμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαϊου έως και 31 Μαϊου 2026. Ειδικά για την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν), η αλιεία απαγορεύεται από 15 Μαϊου έως και 15 Ιουνίου 2026.


Η απόφαση αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα. 


Επισημαίνεται ότι η εν λόγω απαγόρευση δεν αφορά τις λιμνοθάλασσες της Περιφέρειας Ηπείρου. Για τη λίμνη Παμβώτιδα ισχύει προηγούμενη απόφαση, σύμφωνα με την οποία  η απαγορευτική περίοδος αλιείας άρχισε στις 20 Απριλίου και θα λήξει στις 5 Ιουνίου 2026 και ώρα 8 π.μ..


Για τους παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση παράνομων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση αλιευτικών εργαλείων και συσκευών. 


Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση της παρούσας απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες οι ανακριτικές αρχές. 




 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]