Ιωάννινα: Μια βραδιά " Μουλέν Ρούζ " στο Θέατρο Κύκλος|| Θερμή η ανταπόκριση του κοινού
Mε ιδιαίτερη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026 η παράσταση «Louise Weber: Το τελευταίο αψέντι», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Παναγιώτης Γεωργούλα, στο Θέατρο Κύκλος.
Η σκηνή του Θεάτρου Κύκλος μεταμορφώθηκε σε έναν ποιητικό χώρο μνήμης και εξομολόγησης, όπου η θρυλική μορφή της Louise Weber, η εμβληματική Λα Γκουλού, αναδύθηκε μέσα από μια σύγχρονη θεατρική ματιά, ισορροπώντας ανάμεσα στη δόξα και την πτώση, στη λάμψη και στη μοναξιά.
Οι ερμηνείες της Σοφία Σιώζιου και της Έφη Στάμου συγκίνησαν βαθιά το κοινό, το οποίο παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τη διαδρομή μιας γυναίκας που τόλμησε να ζήσει έξω από τα όρια της εποχής της. Με ένταση, ευαισθησία και δυναμισμό, οι δύο ηθοποιοί ανέδειξαν τις πολλαπλές όψεις της προσωπικότητας της Weber, δημιουργώντας μια σκηνική εμπειρία υψηλής αισθητικής και συναισθηματικής φόρτισης.
Η σκηνοθετική προσέγγιση του Παναγιώτη Γεωργούλα, λιτή αλλά ουσιαστική, εστίασε στον εσωτερικό κόσμο της ηρωίδας, αναδεικνύοντας τον ανθρώπινο πυρήνα πίσω από τον μύθο. Το κείμενο, μεστό και ποιητικό, έδωσε φωνή σε μια γυναίκα που σημάδεψε την καλλιτεχνική ιστορία της Ευρώπης, επανατοποθετώντας τη μορφή της σε έναν σύγχρονο διάλογο με το σήμερα.
Η παράσταση ολοκληρώθηκε μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη του θεάτρου να ζωντανεύει ιστορίες, να φωτίζει πρόσωπα και να δημιουργεί ουσιαστικές συναντήσεις ανάμεσα στους δημιουργούς και το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.