Δ.Ε.Ε.Π. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Θωμάς Χαλκιάς :Aνησυχία και θλίψη για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην τοπική οργάνωση της παράταξής μας...
Εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία και θλίψη για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην τοπική οργάνωση της παράταξής μας. Ως ενεργό μέλος/ και υποψήφιος πρόεδρος για την ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω ότι η εικόνα που εκπέμπεται πλήττει το κύρος του κόμματος και απογοητεύει τη βάση των αγωνιστών της παράταξης.
Είναι πλέον σαφές ότι τα υφιστάμενα θεσμικά όργανα, παρά τις προθέσεις τους, συχνά εγκλωβίζονται σε τοπικές ισορροπίες και προσωπικές στρατηγικές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιτελέσουν τον ελεγκτικό τους ρόλο με την απαιτούμενη αντικειμενικότητα.
Για τον λόγο αυτό, προτείνω:
Τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ελεγκτικού μηχανισμού, στελεχωμένου από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους που δεν έχουν άμεση εμπλοκή με τις τοπικές διοικήσεις.
Την καθιέρωση τακτικών "επιθεωρήσεων δεοντολογίας" στις τοπικές οργανώσεις, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια στις διαδικασίες και η χρηστή διαχείριση.
Την ενεργοποίηση μιας ψηφιακής πλατφόρμας ανώνυμων αναφορών, όπου τα μέλη θα μπορούν να καταγγέλλουν παρατυπίες χωρίς τον φόβο εσωκομματικών αντιποίνων.
Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να είναι πρωτοπόρος στην πολιτική ηθική. Η διαφάνεια και η λογοδοσία δεν είναι προαιρετικές, αλλά απαραίτητες προϋποθέσεις για να διατηρήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
π. Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Νομού Ιωαννίνων Θωμάς Χαλκιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.