Παγκόσμια ημέρα Αναφυλαξίας- Ενημερωτική εκδήλωση στα Ιωάννινα

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Αναφυλαξία (21 Νοεμβρίου), αύριο ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες θα βρίσκεται έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, με ενημερωτικό υλικό και εθελοντές που θα απαντούν σε απορίες του κοινού.


Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να συμβάλουμε στην έγκαιρη αναγνώριση και σωστή αντιμετώπιση της αναφυλαξίας, μιας κατάστασης που μπορεί να αποβεί απειλητική για τη ζωή, αλλά με σωστή γνώση και ετοιμότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.


➡️Τι είναι η Αναφυλαξία;

Η αναφυλαξία είναι μια σοβαρή, ταχέως εξελισσόμενη αλλεργική αντίδραση, που μπορεί να επηρεάσει πολλά συστήματα του οργανισμού (αναπνευστικό, καρδιαγγειακό, δέρμα, γαστρεντερικό). Εμφανίζεται συνήθως μετά από έκθεση σε αλλεργιογόνο, όπως τροφή, τσίμπημα εντόμου, φάρμακο, λάτεξ κ.ά.

Απαιτεί άμεση αναγνώριση και χορήγηση αδρεναλίνης, καθώς είναι η μόνη κατάλληλη πρώτης γραμμής θεραπεία.


➡️ Συμπτώματα μπορεί να είναι:


-δυσκολία στην αναπνοή

-έντονο οίδημα χειλιών, γλώσσας ή λαιμού

-κνίδωση & εξανθήματα

-ζάλη, λιποθυμία ή απότομη πτώση πίεσης

-κοιλιακό άλγος, εμετός, διάρροια



Η ενημέρωση σώζει ζωές. Η γνώση είναι δύναμη.


 Σε ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης, ο Δήμος Ιωαννιτών θα φωτίσει αύριο το κτίριο του Δημαρχείου μπλε, το χρώμα της ευαισθητοποίησης για τις αλλεργίες, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης σε όλες τις οικογένειες που ζουν με σοβαρές αλλεργίες και τον φόβο της αναφυλαξίας.


Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]