Πρέβεζα:“Καμπάνα” σε οδηγό ηλεκτρικού πατινιού χωρίς κράνος που μιλούσε στο κινητό


 Οι πρώτες κλήσεις σε οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών είναι πλέον γεγονός στην Πρέβεζα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaToday, η Τροχαία βεβαίωσε σήμερα παράβαση σε οδηγό πατινιού, ο οποίος κινούνταν χωρίς το προβλεπόμενο προστατευτικό κράνος και μιλούσε ταυτόχρονα στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ τις επόμενες μέρες οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει όσα είχε  επισημάνει   το τοπικό Μέσο σε σχετικό ρεπορτάζ στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν κατέγραφε  πως η παραβατικότητα των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη ήταν «στο κόκκινο».


Τότε, μάλιστα, είχαν δημοσιεύσει και την αναφορά αυτόπτη μάρτυρα για επικίνδυνο συμβάν με δύο ανήλικους οδηγούς που παραβίασαν STOP περνώντας δίπλα σε σταματημένα οχήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να παρασυρθούν από Ι.Χ. και δίκυκλο.


Παρά τις συνεχείς συστάσεις από τα όργανα της Τροχαίας, φαίνεται ότι η πρόληψη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.


Η πλειοψηφία των οδηγών ηλεκτρικών πατινιών παραμένει ανήλικη, ενώ συχνά παρατηρούνται επικίνδυνες συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα.


Την ίδια στιγμή, στην Πρέβεζα, οι περισσότεροι οδηγοί δικύκλων έχουν προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για την χρήση κράνους, ενώ η Τροχαία πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους.


Αντίθετα οδηγοί Ε.Π.Η.Ο., οδηγούν με δεύτερο άτομο, κινούνται δίπλα δίπλα, παραβιάζουν κόκκινο σηματοδότη, κινούνται αντίθετα σε μονόδρομο, παραβιάζουν stop, κινούνται με ταχύτητες μεγαλύτερες της προβλεπόμενης εντός της πόλης, οδηγούν επικίνδυνα σε πεζόδρομους και ανάμεσα σε πεζούν, φέρουν συχνά ακουστικά.

πηγή prevezatoday.gr-Γιώργος Ευσταθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]