KKE Απάντηση στο «απαγορεύεται να συναθροίζεσθε» του κ.Πλιάκου
Η Κομματική Οργάνωση Ελεούσας του ΚΚΕ καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ζίτσας, κ.Πλιάκο, για την απόφασή του να μην παραχωρήσει το χώρο στην πλατεία της Ελεούσας για πολιτική εκδήλωση του Κόμματος να απειλεί ότι θα φέρει ΚΑΙ την αστυνομία! Δεν είναι πρώτη φορά που ο δήμαρχος δεν δίνει άδεια στο ΚΚΕ.
Η τακτική του για «απαγόρευση του συναθροίζεσθε» εκτός ότι μας θυμίζει μαύρες εποχές της χούντας, μας δείχνει και την εικόνα από το μέλλον. Στα πλαίσια της πολεμικής προετοιμασίες, ετοιμάζουν το μέλλον για το λαό με ένταση της καταστολής την ποινικοποίηση οποιασδήποτε αγωνιστικής δράσης. Επιδιώκουν να είναι ο εργαζόμενος μια μηχανή που θα δουλεύει 13 ώρες την ημέρα εντατικά, μέχρι και τη ζωή να θυσιάζει για τα κέρδη των καπιταλιστών και να σκύβει το κεφάλι για να μπορεί να πάει στην οικογένεια ένα κομμάτι ψωμί .
Επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα πειθήνιο λαό, που θα θεωρεί κανονικότητα όταν βλέπει τα παιδιά της Παλαιστίνης στην Λωρίδα της Γάζας να απλώνουν τα χέρια τους να πάρουν ένα πιάτο φαΐ και ο Ισραηλινός δολοφόνος στρατιώτης να τα σημαδεύει και να τα σκοτώνει ή να πεθαίνουν απο την πείνα! Που να μην αντιδρά όταν η κυβέρνηση τον φορολογεί ανελέητα για να τα δώσει σε πολεμικούς εξοπλισμούς αφού συμμετέχει ενεργά σε πολλές εστίες πολέμου ανά τη γη για τα κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης. Που θα περιμένει ψίχουλα για κοινωνικές ανάγκες αλλά το κράτος με οποιαδήποτε κυβέρνηση όσα δε δίνει για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ να τα δίνει στην ΕΕ που τα επιστρέφει σε επιδοτήσεις (ΕΣΠΑ) για το μεγάλο κεφάλαιο ή με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους διαλεχτούς του συστήματος.
Αυτό το σύστημα που υπηρετεί ο δήμαρχος πιστά. Του δίνουν άριστα οι βιομήχανοι της περιοχής, που τόσες τετραετίες δήμαρχος τους βοήθησε να μην χάσουν δεκάρα τσακιστή, από τα κέρδη τους!
Αντί, λοιπόν, ο Δήμαρχος να βάζει εμπόδια στο ΚΚΕ για να φτάσει και να ενημερώσει το λαό της περιοχής, να απαιτήσει να γίνουν έλεγχοι για ρύπανση, όπως όφειλε να κάνει, για να προστατέψει το λαό του δήμου και τη σοδειά των αγροτών. Άραγε, τώρα που πιέστηκε κάτω από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, γιατί δεν βγάζει τσιμουδιά για τη μόλυνση που προκαλούν στην τάφρο της Λαψίστας και στον Καλαμά οι μεγάλες επιχειρήσεις, στην περιοχή μας;
Καλούμε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα: Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουμε στην Δημοτική Αρχή, που είναι το μακρύ χέρι του κεντρικού Κράτους .Η μόνη απάντηση για τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους τους βιοπαλαιστές αγρότες του Δήμου είναι η συνάντηση με τις πρωτοπόρες ιδέες του ΚΚΕ, το δυνάμωμα του κινήματος για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών σε σύγκρουση με το σύστημα που γεννά τους πολέμους, την καταστολή, τον εργασιακό μεσαίωνα.
Υ.Γ.: Οι κομουνιστές δεν έκαναν πίσω όταν τους έστελναν στα ξερονήσια θα κάνουν πίσω σε τέτοιους δημάρχους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.