Δημήτρης Κουτσούμπας : Eργασιακές συνθήκες μεσαίωνα για το νοσηλευτικό προσωπικό
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών
Το ΚΚΕ ενώνει την φωνή του με τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες όλης της χώρας και παλεύει μαζί τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μισθό που να καλύπτει τις σημερινές τους ανάγκες, καθώς και για νοσηλευτική περίθαλψη σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν υψηλού επιπέδου. Αυτά αποτελούν βασικές προϋποθέσεις που διαχρονικά όχι μόνο δεν εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, αλλά αντιθέτως όλο και χειροτερεύουν.
Οι εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα για το νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να μην αποτελεί κόστος για το νοσοκομείο-επιχείρηση, είναι η επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζεται και προσαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας.
Οι νοσηλευτές είναι η ραχοκοκαλιά, ο "συνδετικός κρίκος" του συστήματος υγείας, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα με τρόπο αποτελεσματικό, ασφαλή και ανθρώπινο. Γι’ αυτό είμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.