Συνάντηση Τσίμαρη με μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων

 


Με μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν.Ιωαννίνων και αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ.Ιωάννης Τσίμαρης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν αναλυτικά, σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους με βασικό θέμα συζήτησης την «κεντρικοποίηση» των ΔΟΥ που σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τις οικονομικές και κοινωνικές  συνέπειες  που πρόκειται να επιφέρει  τόσο στα Ιωάννινα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Η εμπειρία από τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των ΔΟΥ σε κεντρικές υπηρεσίες, όπως έγινε ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , ανέδειξε σοβαρές δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις σε βάρος πολιτών και επαγγελματιών. Επεσήμαναν  δε, ότι τέτοιου είδους επιλογές , πλήττουν την τοπική ανάπτυξη και τη διοικητική αποκέντρωση, υποβαθμίζουν τη φορολογική διοίκηση και  απειλούν οργανικές θέσεις εργασίας . 

«Η πάγια πρακτική της Κυβέρνησης να εφαρμόζει συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης, όπως προτίθεται να εφαρμόσει και στις υπηρεσίες των ΔΟΥ , αντιβαίνει  στη λογική της αποκέντρωσης και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις υπηρεσίες , στους εργαζομένους  των ΔΟΥ αλλά και την εύρυθμη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων»  , δήλωσε ο Ιωάννης Τσίμαρης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]