ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τι καιρό θα κάνει τον Ιούλιο: Η εκτίμηση του Forecast Weather ανά πενθήμερο

 


Την εκτίμησή του για την πορεία που θα ακολουθήσει ο καιρός τον Ιούλιο, ανά πενθήμερο, δημοσίευσε σήμερα το Forecast Weather, σημειώνοντας αρχικά πως η αντίστοιχη εκτίμηση του Ιουνίου ήταν αρκετά ακριβής.


Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση του Ιουλίου, το πρώτο εξαήμερο του μήνα θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα κατά τόπους στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Στη συνέχεια, δεν φαίνεται -προς το παρόν- κάποιο άλλο αξιόλογο επεισόδιο βροχοπτώσεων και καταιγίδων και, όπως αναφέρεται, το πιο πιθανό είναι να μη συμπληρωθούν οι κανονικές για την εποχή βροχοπτώσεις σε καμία περιοχή της χώρας και, απλώς, σε κάποια σημεία στα ηπειρωτικά θα υπάρξει μια ανάσα.


Σε σχέση με τις θερμοκρασίες γίνεται λόγος για έναν «πολύ θερμό Ιούλιο», που θα είναι κοντά στα ρεκόρ του, με θερμοκρασία σταθερά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα.


Η ανακοίνωση του Forecast Weather

Αρκετά καλά πήγε η εκτίμησή μας για τον Ιούνιο όσον αφορά τις θερμές αέριες μάζες που παρέμειναν πάνω από την περιοχή μας για πάρα πολλές μέρες. Μάλιστα, η ένταση των θερμών εισβολών ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ο πιο ζεστός Ιούνιος από το 1900 και μετά, που υπάρχουν δεδομένα σε λίγους μετεωρολογικούς σταθμούς της χώρας μας.


Όπως ήταν φυσικό, και οι βροχές και οι καταιγίδες ήταν αρκετά λιγότερες τελικά, καλύπτοντας μόνο τοπικά κάποια τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας με ισχυρά φαινόμενα, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος ακόμα και αυτών των περιοχών τα φαινόμενα ήταν πολύ λίγα.


Για το υπόλοιπο κομμάτι της χώρας μας ξηρό και πάρα πολύ θερμό χωρίς καθόλου φαινόμενα. Η απόκλιση της μέσης θερμοκρασίας έφτασε στα ηπειρωτικά τους +3 έως + 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ για τα νησιωτικά τμήματα +2 έως +3.


Η πορεία του καιρού ανά πενθήμερο έχει ως εξής:


1 έως 5 Ιουλίου

Αρχικά, καύσωνας στα ηπειρωτικά, ενώ για ένα διήμερο, 4-5 του μήνα, θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Υψηλές θερμοκρασίες αρχικά έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά θα πέσουν σημαντικά πρόσκαιρα στις 4 και 5 του μήνα.


6 έως 10 Ιουλίου

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή άνοδο έως το τέλος της περιόδου, στους 37 με 40.


11 έως 15 Ιουλίου

Καλός καιρός γενικά σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα κάποιων μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας κάποιες από τις μέρες. Συνεχίζονται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίας για την εποχή κατά περιόδους στη χώρα, όπως στα ηπειρωτικά, θα είναι καθημερινότητα οι 36 με 39 βαθμοί Κελσίου όλες τις ημέρες.


16 έως 20 Ιουλίου

Απουσία φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ κάποια λίγα σποραδικά δεν αποκλείονται για κάποια τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις θερμές ώρες της ημέρας. Συνεχίζεται ο πολύ θερμός καιρός σε όλη τη χώρα, με τις θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες και με αρκετά μεγάλη πιθανότητα να πλησιάζουν κάποιες από αυτές τους 37 με 40.


21 έως 25 Ιουλίου

Απουσία φαινομένων από τις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από κάποια τμήματα της κεντρικής και βόρειας, όπου δεν αποκλείονται λίγα μεμονωμένα τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά. Συνεχίζεται ο θερμός καιρός κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα.


26 έως 31 Ιουλίου

Γενικά απουσία φαινομένων από τις περισσότερες περιοχές. Μικρή αστάθεια κάποιες από τις μέρες δεν αποκλείεται για ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Το τελευταίο εξαήμερο του μήνα θα τελειώσει με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα κατά 2-4 βαθμούς Κελσίου.

πηγή iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]