ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΠΑΣΟΚ /Δ. Μάντζος: «Η υπόθεση Μπελέρη αρχειοθετείται πλέον .....

 .... ως μια απτή απόδειξη ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων για εσωτερική κατανάλωση»
Ανακοίνωση Δημήτρη Μάντζου, Βουλευτή Επικρατείας και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την καθαίρεση του δημάρχου Χειμάρρας
Σε συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης εις βάρος του Φ. Μπελέρη, η επιβολή της παρεπόμενης ποινής καθαίρεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας αποτελεί την τελευταία πράξη ενός προδιαγεγραμμένου δράματος. Είναι, δε, και η επίσημη επιβεβαίωση της αποτυχίας της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη με την ανάδειξη της υπόθεσης Μπελέρη στις πραγματικές της διαστάσεις, ως ζητήματος κράτους δικαίου και προστασίας μειονοτήτων ενός υπό ένταξη κράτους - μέλους της ΕΕ.


Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός, ενεργώντας ως κομματάρχης, επέλεξε να εκμεταλλευτεί ένα σοβαρό ζήτημα διεθνών σχέσεων της χώρας για να αντλήσει μικροκομματικά οφέλη στις πρόσφατες εκλογές, με αποτέλεσμα σήμερα οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου να στερούνται του δημάρχου που οι ίδιοι δημοκρατικά εξέλεξαν, ενώ και τα περιουσιακά τους δικαιώματα παραμένουν σε σοβαρή αμφισβήτηση και διακινδύνευση.


Η υπόθεση Μπελέρη αρχειοθετείται πλέον ως μια απτή απόδειξη ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων για εσωτερική κατανάλωση, αλλά με σοβαρότητα και προνοητικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]