ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Έτοιμοι να πετάξουν οι νεαροί πελαργοί της Φιλιππιάδας !

 


Έτοιμοι να  πετάξουν οι νεαροί πελαργοί της Φιλιππιάδας 

Τα φτερά τους δοκιμάζουν οι νεαροί πελαργοί της "διάσημης" φωλιάς των πουλιών της Φιλιππιάδας  από την οποία μεταδίδονται ζωντανές εικόνες όλο το 24ωρο μέσω της κάμερας του Filoiko.

Oι τέσσερις  πελαργοί  σε ένα περίπου μήνα θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι της επιστροφής τους στην Αφρική και  προετοιμάζονται για την μεγάλη διαδρομή,όπως σημειώνει σε σχετικό post στο   facebook η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε ότι  ολόκληρο τον Ιούνιο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές μέτρησαν τους λευκούς πελαργούς που  φωλιάζουν ακόμη σε αρκετά σημεία της χώρας  ανάμεσά  τους και στη  Φιλιππιάδα, το Λούρο και όπου αλλού μπορούν να βρουν φαγητό. 

Η καταγραφή είναι διεθνής , γίνεται μια δεκαετία μετά την προηγούμενη σε 53 χώρες από την Ευρώπη, την Βόρεια Αφρική και την Ασία  και θα δώσει πολύτιμα στοιχεία για τους πελαργούς οι οποίοι παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν παρουσιάζουν μια μέτρια αύξηση κυρίως λόγων των μέτρων προστασίας που έχουν  ληφθεί για την προστασία των βιότοπων από όπου τρέφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]