ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΜΕΘ – Ώρα ΜΗΔΕΝ Με δύο γιατρούς η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας

 


Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Ώρα ΜΗΔΕΝ

Με δυο γιατρούς η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας 

Εδώ και λίγες ημέρες η ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, που έχει σώσει με το έργο της εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, έμεινε με μόλις ΔΥΟ γιατρούς από τους ΤΕΣΣΕΡΙΣ γιατρούς που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο. 

Ενημερώνουμε ότι στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας λειτουργούν 7 κλίνες εντατικής θεραπείας, υπηρετούν 4 εξειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ,  μία εξειδικευόμενη ιατρός και έχει ΤΡΕΙΣ κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού από τις οποίες δεν έχει προκηρυχθεί ΚΑΜΙΑ τα τελευταία χρόνια.

Παρόλες τις εκκλήσεις και αναφορές, προφορικές και έγγραφες, του Συντονιστή Διευθυντή της, Δρ. Χριστόδουλου Ναθαναήλ το προηγούμενο διάστημα, για άμεση προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού για την ΜΕΘ ( έστω και επικουρικού) καθώς η λειτουργία ΜΕΘ 7 κλινών με μόλις 4 γιατρούς και με δεδομένη την επερχόμενη μακροχρόνια απουσία  γιατρού λόγω ειδικής άδειας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η 6η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας, δεν έκαναν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. 

Και σήμερα όμως 5 Ιουλίου 2024 που πλέον δυο γιατροί της ΜΕΘ είναι δεδομένο ότι θα απουσιάσουν μακροχρόνια, Υπουργείο, 6η Υ.ΠΕ. και Διοίκηση πάλι ΤΙΠΟΤΑ δεν κάνουν! Θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξει μείωση κλινών ΜΕΘ από 7 σε πόσες άραγε; Σε 2; Και επίσης θεωρούν δεδομένο  ότι πάλι θα μοιραστούν «εντέλλεσθε» για την μετακίνηση γιατρών από άλλα Νοσοκομεία για να καλυφθούν οι μέρες εφημέρευσης, άγνωστο για πόσο μεγάλο διάστημα, λες και οι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και γενικότερα, έχουν ΜΟΝΟ ανάγκη από ΕΝΑΝ εφημερεύοντα γιατρό! 

Επικαλούνται δημοσιονομικό κόστος για την πρόσληψη έστω και ενός επικουρικού γιατρού την στιγμή που τις προηγούμενες μέρες και προκειμένου να έρθει ο εργολάβος στις υπηρεσίες καθαριότητας «βρήκαν» 55.000 ευρώ για ένα μήνα, δεν μπορούν όμως «να βρουν» 40.000,00 ευρώ για ένα χρόνο που είναι το ετήσιο κόστος ενός επικουρικού, εδώ και σχεδόν ΤΡΙΑ χρόνια! 

ΖΗΤΑΜΕ το Υπουργείο Υγείας ΑΜΕΣΑ να προκηρύξει και τις ΤΡΕΙΣ κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού για την ΜΕΘ. 

ΖΗΤΑΜΕ ΧΘΕΣ να εγκριθεί η πρόσληψη τουλάχιστον ΔΥΟ επικουρικών γιατρών για την ΜΕΘ και να σταματήσει ο εμπαιγμός του «δημοσιονομικού κόστους»! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην μειωθούν οι ανοιχτές κλίνες της ΜΕΘ του Νοσοκομείου. 

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ να μην υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΟΣ το μυαλό να κλείσει η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, έστω και προσωρινά!

Καλούμε τους πολίτες της Άρτας, της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας να αγωνιστούμε για να μείνει όρθιο το Εθνικό σύστημα Υγείας και οι δομές του.- 

Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής στο Γενικό Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]