ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Νεογέννητο αγριόγιδο βρέθηκε εγκλωβισμένο στους πρόποδες του Σμόλικα /Πώς σώθηκε

Την  ιστορία από ένα νεογέννητο αγριόγιδο που βρέθηκε   εγκλωβισμένο σε βραχώδες σύμπλεγμα στους πρόποδες του Σμόλικα δημοσίευσε στο facebook η  Εταιρία   Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς   .

Οπως γράφει ο κ .Νίκος Παναγιωτόπουλος  ,την Τετάρτη, 3/7 περιπατητής βρήκε στην περιοχή Βάλια Κίρνα, στους πρόποδες του Σμόλικα   το νεογέννητο Αγριόγιδο. Το ζωάκι ήταν εγκλωβισμένο μέσα σε βραχώδες σύμπλεγμα ενώ δεν υπήρχε πουθενά παρουσία ενηλίκου ατόμου. Αφού το απεγκλώβισε , ειδοποίησε την Μονάδα Διαχείρισης εθνικού πάρκου βόρειας Πινδου, τον σύλλογο προστασίας για το αγριογιδο Balkan chamois society & το δασαρχείο Γρεβενών στους οποίους και το παρέδωσε. Η μικρή «Ελπίδα» ήταν ελαφρώς αφυδατωμένη και έκλαιγε αναζητώντας φαγητό. Το δασαρχείο Γρεβενών ανέθεσε την ανατροφή του στην εταιρία προστασίας Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς Καστοριάς που λειτουργεί ως Υποσταθμός της ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής . Από χθες η  μικρή Ελπίδα είναι ιδιαίτερα ζωηρή, τρέφεται με γάλα και σε λίγο καιρό θα απολαμβάνει την παρέα των ορφανών ζαρκαδιών που επίσης ανατρέφει η ΑΝΙΜΑ. 

 Αν και η ανατροφή ενός τέτοιου ζώου είναι πολύ δύσκολη, το εγχείρημα υποστηρίζεται κτηνιατρικά από  την κτηνιατρική σχολή του αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Δρ Αναστασία Kομνηνού. Στόχος μας είναι εφόσον το νεαρό αγριογιδο ενηλικιωθεί να επανενταχθεί και πάλι στο φυσικό περιβάλλον εκεί από όπου βρέθηκε."
φωτογραφίες /βίντεο facebook 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]