ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα «Ad Astra- Η μουσική του σύμπαντος» Μουσική παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, οργανώνει, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 (ώρα 21:00), τη μουσική παράσταση «Ad Astra- Η μουσική του σύμπαντος», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Το 2022, το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb» μεταδίδει τις πρώτες του  εικόνες, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, καθώς άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην αστρονομία. Αντλώντας έμπνευση από τις εντυπωσιακές εικόνες του διαστήματος, η  μουσική παράσταση «Ad Astra» συνδυάζει νεοκλασική και ηλεκτρονική μουσική, πλαισιωμένη από video installation. Με κομμάτια από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, με πρωτότυπες συνθέσεις του Πάρη Τσίρτση και με παράλληλη αναφορά στον αείμνηστο, γεννημένο στα  Ιωάννινα, Διονύση Σιμόπουλο, αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, η παράσταση θα «ταξιδέψει» το κοινό στον μαγικό κόσμο του διαστήματος.

Συντελεστές: Πάρης Τσίρτσης (keyboards/synthesiser), Όλγα Μπαλωμένου (τραγούδι), Κωστής Εμμανουηλίδης (video installation).


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)


ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]