LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

O Σύλλογος Μεσιτών Ιωαννίνων για τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί επιστροφής του προγράμματος Σπίτι μου




Ο Σύλλογος Μεσιτών Ιωαννίνων ( www.mesitesioa.gr ) σε συνάντηση με την υφυπουργό κα. Κεφάλα τον Φεβρουάριο είχε παραθέσει τις βελτιωτικές προτάσεις για το πρόγραμμα: 


Προτάσεις Συλλόγου:

A. Διεύρυνση των ηλικιακών περιορισμών, πέραν των 39 ετών . 

B. Δυνατότητα αγοράς και νεότερων ακινήτων και όχι περιορισμός 15 ετίας   .

Γ. Αύξηση ποσού δανείου από το όριο των 150.000 που υφίσταται τώρα.  

Δ. Δυνατότητα ακόμη και ανέγερσης ακινήτου . 

Από αυτές ακούσαμε ότι το πρόγραμμα θα καλύπτει πλέον τις ηλικίες 40-50 ετών . Προτρέπουμε τα κυβερνητικά κλιμάκια να δούνε και τα υπόλοιπα επιθυμητά αιτήματα που παραθέσαμε ώστε να μην προκαλέσουμε για μια ακόμη μια φορά έλλειψη ακινήτων στην αγορά και κατ’ επέκταση περεταίρω αύξηση στις τιμές τους. 


Αναφορά στο πρόγραμμα Το Σπίτι μου που έτρεξε :

Το πρόγραμμα που έτρεξε αφορούσε νέους από ηλικίες 25-39 για την απόκτηση ακινήτου με ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης . Προϋποθέσεις ήταν τα ακίνητα να είναι αξίας έως €200.000, με μέγεθος έως 150 τ.μ. και να έχουν παλαιότητα τουλάχιστον δεκαπέντε (15) έτη κατά τον χρόνο της αγοράς.

Το ποσό δανείου έφτανε έως το 90% της αξίας του ακινήτου βάσει συμβολαίου αγοράς με μέγιστο 150.000€ . Η χρηματοδότηση από τη Δ.ΥΠ.Α. καθιστούσε άτοκο το 75% του δανείου και ευνοϊκό επιτόκιο για το υπολειπόμενο 25% του κεφαλαίου .


Ακόμη ο Σύλλογος Μεσιτών Ιωαννίνων προέτρεψε στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωνικής Αντιπαροχής που σύντομα θα τρέξει , να βρεθεί και στα Γιάννενα κατάλληλο οικόπεδο να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα ώστε να αναγερθούν κατοικίες που θα καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση .  

Αναφορά στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Αντιπαροχής που θα τρέξει  :

Από επιλεγμένα οικόπεδα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας , ιδιοκτησίας της ΔΥΠΑ θα παραχωρηθούν προς ιδιώτες χωρίς το Δημόσιο να χάνει την κυριότητα της γης. Από τα σπίτια που θα χτιστούν από τις τεχνικές εταιρείες τα μισά θα διατεθούν για εμπορική αξιοποίηση και τα υπόλοιπα θα δοθούν με χαμηλό ενοίκιο για κοινωνική στέγαση.


Τέλος ο Σύλλογος προέτρεψε να δοθούν ενισχυμένες επιδοτήσεις για μετάβαση σε αντλίες θερμότητας σε περιοχές της Ελλάδας με επιβαρυμένα επίπεδα αιθαλομίχλης. 

Δυστυχώς τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε τοπικό επίπεδο δεν βλέπουμε σχετικές ενέργειες για το σοβαρό αυτό θέμα και ακόμη έναν χειμώνα τα Γιάννενα θα πνιγούν από την αιθαλομίχλη .  


Μπάσιος Θεόδωρος 

Πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Ιωαννίνων

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]