ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα/Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών ..."Δεν πληρώνουμε ,δεν φεύγουμε ...Κάτω τα χέρια από τους εστιακούς φοιτητές

 


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΚΟΥΣ  ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θέλει να τρομοκρατήσει τους εστιακούς φοιτητές:

1) Έστειλε την Δευτέρα 17/6 προσωπικά mail σε όσους φοιτητές ΔΕΝ πληρώνουν τα αυθαίρετα χαράτσια των 40 ευρώ που έχει επιβάλει.

2) Θυροκόλλησε ειδοποιητήρια έξωσης σε φοιτητές που φοιτούν σε 2η σχολή μέσω κατατακτήριων, απειλώντας ότι θα «κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες αποβολής» τους από το δωμάτιο.

3) Μαζί με τους εισπράκτορες της Εφορίας των Εστιών, στοχοποίησαν τον Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών Π.Ι., και ειδικά τον Πρόεδρο του συλλόγου, ακόμα και με απειλές για δίωξη με κατασκευασμένες κατηγορίες! 

Θέλουν με κάθε κόστος να εφαρμόσουν τον Εσωτερικό Κανονισμό (Ε.Κ.). Έναν κανονισμό που επί της ουσίας καταργεί το δικαίωμα στην στέγαση στα φτωχότερα στρώματα των φοιτητών.

-Μετατρέπει τα συμβόλαια διαμονής των φοιτητών σε 2ετή, αντί για ν(4,5 ή 6) έτη όπως ίσχυε. Μετά τη λήξη αυτού του συμβολαίου δεν υπάρχει δυνατότητα να ξανά επιλεχθούν, αναγκάζοντας εκατοντάδες φοιτητές να αφήσουν στη μέση τις σπουδές τους και να αποκλειστούν συνολικά από την εκπαίδευση.

-Θέτει σαν προϋπόθεση ήδη από το 1ο έτος διαμονής, ο φοιτητής να πληρώνει τα 40 ευρώ μηνιαίως και να έχει περάσει το 50% των μαθημάτων, για να συνεχίζει να μένει στο 2ο έτος.

Άρα κάθε φοιτητής όσες οικονομικές ή κοινωνικές δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει, θα πετιέται εκτός εστιών μετά από 1 το πολύ 2 χρόνια!

Δεν υποχωρούμε – Δεν αναγνωρίζουμε τον Εσωτερικό Κανονισμό

Κανένα περιθώριο «συνεννόησης» ή «διαπραγμάτευσης» δεν υπάρχει με τα Συμβούλια Διοίκησης του «Αποφασίζουμε και Διατάζουμε». Που έχουν παρατήσει το Πανεπιστήμιο να ρημάζει καθημερινά ασυντήρητο και χωρίς μέτρα προστασίας, θέτοντας διαρκώς την ασφάλειά μας σε κίνδυνο! Στα χνάρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αντιμετωπίζει με αλαζονεία και περιφρόνηση την φτώχεια μας, τις δυσκολίες διαβίωσής μας, τις διαμαρτυρίες των φοιτητών και των εργαζομένων του ιδρύματος. 

 Είναι δεδομένο πως αυτές οι επιθέσεις είναι μόνο η αρχή. Ο στόχος τους είναι να σπάσουν την διαχρονική αντίσταση του Συλλόγου Εστιακών, να επιβάλλουν σε κάθε φοιτητή τον Ε.Κ. και να προετοιμάσουν το ξεπούλημα των Φοιτητικών Εστιών σε ιδιώτη! Η ίδια προσπάθεια το 2019 έπεσε στο κενό, χάρη στην μαζική αντίσταση που κατάφερε ο σύλλογός μας.

Κυβέρνηση της ΝΔ, Υπουργείο και τα εκτελεστικά τους όργανα μέσα στα Πανεπιστήμια, είναι αποφασισμένοι να τελειώνουν με την Φοιτητική Μέριμνα. Να αποκλείσουν τα παιδιά των εργαζομένων και των φτωχών από την εκπαίδευση. Να μετατρέψουν και τα εναπείναντα Δημόσια Αγαθά σε βορά μιας χούφτας επιχειρηματιών-αρπακτικών που θα «τα παίρνουν» και από το κράτος και από εμάς.


Απαντάμε συλλογικά – Μένουμε αλληλέγγυοι

Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενιαία και ανυποχώρητη στάση μας. Όσο απαντάμε συλλογικά και οργανωμένα, όσο δεν τρέφουμε την αυταπάτη ότι αν συμμορφωθούμε θα «έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο», αυτοί θα αποδεικνύονται ανήμποροι! 

Είναι οι υπηρέτες μιας κυβέρνησης του 10%, που έχει κάτσει στον σβέρκο μιας ολόκληρης της κοινωνίας και θεωρεί ότι μπορεί να παίζει κάθε μέρα με τις ζωές μας. Να καταργεί κάθε δικαίωμα μας στην Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία, να μας τρομοκρατεί και να μας γονατίζει. 

Να δυναμώσουμε και να χτίσουμε παντού εστίες αντίστασης και αγώνα! Να εμποδίσουμε τις απανωτές επιθέσεις. Να μην κάνουμε βήμα πίσω και να τους τιμωρήσουμε!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]