ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Εγκαίνια για το προσκυνητάρι του Αποστόλου Παύλου στους Αγίους Αποστόλους Πρέβεζας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σημείο αναφοράς για την απανταχού ορθοδοξία αποτελεί το προσκυνητάρι του Αποστόλου Παύλου στο Λιθάρι  Πρέβεζας το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα παραμονή της γιορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο.

Η  πέτρα πάνω  στην οποία κάθησε  σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο ιδρυτής της τοπικής εκκλησίας και δίδαξε τον χριστιανισμό  στο πέρασμα του από την Αρχαία Νικόπολη διασώζεται μέχρι σήμερα αποτελώντας  τόπο λατρείας για τους πιστούς .

Με το έργο που υλοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης θα αποτελεί πλέον τοπόσημο για την περιοχή ως τμήμα της θρησκευτικής πολιτιστικής διαδρομής του Υπ.Πολιτισμού που αποτυπώνει τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.


Στον τελευταίο σταθμό του Οικουμενικού  Πατριάρχη στην Πρέβεζα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος,οι βουλευτές Σπύρος Κυριάκης και Κώστας Μπάρκας,ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης,οι αντιδήμαρχοι ,η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αντώνης Μπέζας,,αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων κλπ.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσαν οι Μητροπολίτες που ταξίδεψαν στην Πρέβεζα από πολλές Μητροπόλεις της χώρας.


Αμέσως μετά τα εγκαίνια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός  στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου  και η αρτοκλασία, με τους πιστούς να τηρούν το έθιμο και να περνούν τρεις φορές γύρω από το λιθάρι που βρίσκεται στον παλιό ναό.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας//facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]