ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Διαμαρτυρία του Δήμου Ζαγορίου για την αντικατάσταση των ξύλινων ιστών του ΔΕΔΔΗΕ με τσιμεντένιους


Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Δήμος Ζαγορίου για την επιλογή του ΔΕΔΔΗΕ να προμηθευτεί και να τοποθετήσει  τσιμεντένιους  στύλους  αντί ξύλινους.

Η επιλογή αυτή, του ΔΕΔΔΗΕ αποβαίνει σε βάρος των δασεργατών και των δασικών συνεταιρισμών , αλλά και σε βάρος  των δασικών εκτάσεων που θα στερούνται πλέον την ανθρώπινη παρουσία η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον καθαρισμό των δασών και την συντήρηση των δασικών δρόμων, παραίτητη προϋπόθεση για την πυροπροστασία τους.  

Όπως έχει επισημάνει παλαιότερα ο ΔΕΔΔΗΕ, ένα από τα μειονεκτήματα των τσιμεντένιων στύλων, είναι ότι δεν ευνοείται η τοποθέτησή τους στις συνθήκες των ορεινών και αγροτικών περιοχών μας. 

Εξάλλου, τα παραγωγικά δάση μας, εξασφαλίζουν ποιοτική και επαρκή ποσότητα ξύλινων στύλων οι οποίοι  είναι εναρμονισμένοι και δεν αλλοιώνουν το ιδιαίτερο, πλούσιο και προστατευόμενο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας. 

Επιπροσθέτως, οι ξύλινοι στύλοι είναι πιο ανθεκτικοί από τους τσιμεντένιους, γιατί είναι συμβατοί με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το όριο ζωής τους  είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των τσιμέντινων, το δε κόστος πολύ μικρότερο από αυτό  των τσιμέντινων. 

Η επιλογή αυτή του ΔΕΔΔΗΕ στην προμήθεια τσιμεντένιων στύλων, θα προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο θα περιέλθουν οι εναπομείναντες κάτοικοι-δασεργάτες του Δήμου μας, ενώ δεν είναι αμελητέες οι συνέπειες που θα προκύψουν στη διαχείριση και προστασία των δημοτικών δασών μας.

Ο Δήμαρχος  Ζαγορίου κ. Γεώργιος Σουκουβέλος, ευελπιστεί ότι θα βρεθεί η κατάλληλη λύση, με την παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,   προκειμένου να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των Δασικών Συνεταιρισμών, που αποτελούν ζωτικό όργανο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, να αποτραπεί η ερήμωση της υπαίθρου και η συρρίκνωση των ορεινών και  προβληματικών περιοχών με τις ανάλογες, επακόλουθες, δυσμενείς συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]