ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Άρτα:Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών – Συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία

 
Το Διήμερο  Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών  στα πλαίσια των «Ελευθερίων» της πόλης της Άρτας, αναδεικνύει τη δύναμη της δημιουργικότητας και φέρνει στο προσκήνιο ταλαντούχους καλλιτέχνες με αναπηρία. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, ο Δήμος Αρταίων προωθεί την ισότιμη ένταξη των τεχνών αυτών στην τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή δημιουργών με αναπηρία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής, μουσική εκδήλωση και θεατρική παράσταση, προσφέροντας στους  Αρτινούς την ευκαιρία να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια αυτών των αξιόλογων καλλιτεχνών.


Το πρόγραμμα:

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 - Ισόγεια αίθουσα Επιμελητηρίου Άρτας

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής Τριαντάφυλλου Ηλιάδη

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης είναι ζωγράφος με σοβαρή αναπηρία στα χέρια και στα πόδια. Από μικρός άρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα και είναι μέλος της Διεθνής Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών (V.D.M.F.K)  από το 1970. βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών. 

Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις, έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην τηλεόραση και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών. Η τελευταία του ατομική έκθεση στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Θέρμης για το έργο του.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιουνίου – 30 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας:  10:00 – 14:00   και 18:00 -21:00 

(Την Παρασκευή το πρωί, 28 Ιουνίου, η έκθεση δεν θα είναι ανοιχτή)

 

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 - Ισόγεια αίθουσα Επιμελητηρίου Άρτας

Μουσική εκδήλωση με την τραγουδίστρια Αναστασία Αξαοπούλου

Η Αναστασία έχει γεννηθεί με οπτική αναπηρία. Γράφει στίχους και μουσική. Σε συνέντευξή της επισημαίνει ότι η μουσική ήταν πάντοτε ένας τρόπος εκτόνωσης και έκφρασης ταυτόχρονα. «Η μουσική μού έδινε πάντα τη δυνατότητα να εκφράζομαι... Ήταν κάτι που με γέμιζε, γιατί μπορούσα να νιώσω τη χαρά τη λύπη τον πόνο, το φόβο, τα πάντα μέσα από ένα τραγούδι…»

Ώρες έναρξης: 21: 00  μ.μ.


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 – Παραποτάμιο Θέατρο

Παιδική παράσταση «ο Μικρός Πρίγκηπας»

Από τη Μικτή Συμπεριληπτική Ομάδα του Φώτη Σπύρου.

Μια παράσταση βασισμένη σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα. Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. “Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι , επιχειρηματίες , βασιλιάδες, σταθμάρχες και πολλούς άλλους.

Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.

Ώρες έναρξης: 21:00


Φορέας Διοργάνωσης εκδηλώσεων: Δήμος ΑρταίωνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]