ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ενδοοικογενειακή βία: Γυναίκα κάνει έκκληση να γίνει η δίκη κατά του συντρόφου της, αξιωματικού πυροσβέστη


 «Να εφαρμόσουν οι αρμόδιες Αρχές άμεσα τα πρωτόκολλα για τις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα» ζητά συνήγορος γυναίκας που έχει καταγγείλει ανώτατο αξιωματικό της Πυροσβεστικής για βαριά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης.


Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο κ. Απατσίδης αναφέρει ότι αν και τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί την 1η Δεκεμβρίου του 2023, δεν τηρήθηκε για τον καταγγελλόμενο η αυτόφωρη διαδικασία ώστε να συλληφθεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τον δικηγόρο της παθούσας: «Από την 1η/12/2023 που ενημερώθηκαν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος, ο εν λόγω δράστης δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν έχει παραπεμφθεί για απόταξη».

Επίσης τονίζει ότι «το θύμα του Ανώτατου Αξιωματικού κατέθεσε στις αρμόδιες Αρχές, Εισαγγελικές και Υπηρεσιακές, νεότερα συγκλονιστικά στοιχεία, εκ των οποίων πιστοποιείται κατ' εξακολούθηση σωματική και ψυχολογική κακοποίησή της, κακουργηματικού χαρακτήρα, από το έτος 2019, συμπεριλαμβανομένης και απόπειρας βιασμού της…».Ο συνήγορος της γυναίκας αναφερόμενος σε «περαιτέρω θυματοποίηση» της εντολέως του εξαιτίας της καθυστέρησης στον χειρισμό της υπόθεσης, ζητά με το δελτίο Τύπου από τις Αρχές «να δράσουν αστραπιαία και άνευ επιλεκτικότητας για την πιστοποίηση όλων των εγκλημάτων, η τέλεση των οποίων σε μεγάλο χρονικό διάστημα, καταδεικνύει άτομο επικίνδυνο για τέλεση νέων εγκλημάτων, που δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί ελεύθερο, και να υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, χωρίς τις νόμιμες, άμεσες, συνέπειες».


Μάλιστα τονίζει ότι η ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των αρχών καθίσταται επιτακτική, «δεδομένου ότι δεν υπάρχει όλως τυχαίως σήμερα έξαρση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας και δη σε βάρος γυναικών αλλά και ανηλίκων παιδιών, αλλά αυτή είναι η καθημερινότητα της ζωής των ανώνυμων θυμάτων, τα οποία έχουν αφεθεί στην μοίρα τους…».

πηγή  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]