LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΥ ΓΝ Χ-ΚΩΣΤΑ. Τα αποτελέσματα των εκλογών για ΔΣ και ΠΟΕΔΗΝ. Σημαντική ενίσχυση της ΑΣΥ!

 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ Α.Σ.Υ. ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ, ΕΔΡΕΣ, ΠΟΣΟΣΤΟ                                                & ΑΛΜΑ ΣΤΗΝ  ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ

ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ, ΠΟΣΟΣΤΟ & ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ            (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ) ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους οι οποίοι στήριξαν, μέχρι τέλους, το ψηφοδέλτιο της ΑΣΥ. Τους συναδέλφους που αψήφησαν εκβιασμούς και πιέσεις, παραμέρισαν υποσχέσεις, δεν τσίμπησαν στην κοροϊδία του «όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στο ανεξάρτητο και ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο»  και έδωσαν ηχηρή απάντηση στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, στους μηχανισμούς εντός και εκτός του νοσοκομείου. Οι δυνάμεις της ΑΣΥ ενισχυμένες, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου. Ενάντια στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, ενάντια στον συμβιβασμό και την μοιρολατρία.

Το ψηφοδέλτιο της Α.Σ.Υ. στις τελευταίες 3 εκλογικές αναμετρήσεις κατακτά σταθερή άνοδο και αύξηση ψήφων, ποσοστών και εδρών. Φέτος για το ΔΣ του συλλόγου, παρά τη μείωση της συμμετοχής, το ψηφοδέλτιο της Α.Σ.Υ. κατέγραψε αύξηση +1 έδρα και κατακτά 3 στο νέο ΔΣ, καταγράφοντας αύξηση +10 ψήφους και +3,5% σε ποσοστό σε σχέση με το 2022. Σε σχέση με τις εκλογές του 2020 αυξάνει κατά  2 τις έδρες, +33 τους ψήφους και +12% το ποσοστό!!!  

Στην κάλπη για αντιπροσώπους ΠΟΕΔΗΝ το ψηφοδέλτιο της ΑΣΥ κατέγραψε άλμα, τριπλασιάζοντας τους αντιπροσώπου του εκλέγοντας 3 αντιπροσώπους από 1 το 2020, αυξάνοντας τους ψήφους από 69 σε 120 και το ποσοστό από 14,4% σε 30% !!!

  Στραπάτσο επιφύλαξαν οι συνάδελφοι στο κοινό ψηφοδέλτιο (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Ν.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ) στην κάλπη για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ (δεν ψηφίζουν οι γιατροί). Το κοινό ψηφοδέλτιο εξέλεξε 5 αντιπροσώπους από 8 που είχαν εκλέξει αθροιστικά οι παρατάξεις που το συναποτελούν το 2020, καταγράφοντας μείωση 115 ψήφων και μείωση -11% σε ποσοστό. Το στραπάτσο γίνεται καλύτερα αντιληπτό εάν συνυπολογίσουμε ότι το κοινό «πολύχρωμο» ψηφοδέλτιο για ΠΟΕΔΗΝ,  ήταν «ενισχυμένο» σε σχέση με το ψηφοδέλτιο για ΔΣ συλλόγου.
  Είναι να απορεί κανείς με την χθεσινή ανακοίνωση του κοινού ψηφοδελτίου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Ν.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ) για τα αποτελέσματα των εκλογών.  Αναφέρουν τα δικά τους και μόνο ποσοστά, λες και συμμετείχαν μόνο αυτοί στις εκλογές. Πουθενά δεν αναφέρονται στην ανακοίνωσή τους τα συνολικά αποτελέσματα, θεωρώντας ότι  έτσι θα κρύψουν την άνοδο της ΑΣΥ, που καταγράφει και την αποδοκιμασία τους.
 Η «πολύχρωμη»  και όχι φυσικά «ανεξάρτητη» συμμαχία κρύβει έτσι, ότι παρότι ενώσανε τις δυνάμεις τους και έτσι διατήρησαν τις 5 έδρες που τους εξασφαλίζουν την πλειοψηφία, στην κάλπη για το ΔΣ συλλόγου κατέγραψαν μείωση 34 ψήφων και  -3,5% σε ποσοστό, σε σχέση με το άθροισμά τους το 2022.  Σε σχέση δε με το 2020, καταγράφουν μείωση 124 ψήφων  και -12% σε ποσοστό. 
Συναδέλφισσες-οι,
Παρά το γεγονός ότι ο αρνητικός συσχετισμός υπέρ του φιλοκυβερνητικού, φιλοεργοδοτικού συνδικαλισμού παραμένει, αυτός βγαίνει και από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση τραυματισμένος και εκτεθειμένος. Οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. ενισχύονται σταθερά και αυτό αποτελεί εγγύηση για την ύπαρξη ισχυρού στηρίγματος για τους υγειονομικούς του ΓΝ Χ-κώστα και ισχυρού αγωνιστικού πόλου στην ΠΟΕΔΗΝ.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ
  ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,  ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΥ
 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΩΣ ΠΕΛΑΤΩΝ και ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΩΣ ΦΘΗΝΟΥ – ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & «ΕΜΠΟΡΩΝ» ΥΓΕΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]