ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Επιταγές ΔΥΠΑ για αγορά βιβλίων: Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις και ποιοι θα είναι δικαιούχοι


 Αρχές Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η  ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων αναφορικά με τις επιταγές αγοράς βιβλίων της Υπηρεσίας.

Παράλληλα επισημαίνεται πως δικαιούχοι των παραπάνω voucher αναμένεται να είναι:


-Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι των οποίων το ετήσιο εισόδημα δεν  θα υπερβαίνει  τα 30.000 ευρώ-Οι μακροχρόνια άνεργοι των οποίων το ετήσιο εισόδημα:


θα είναι έως 16.000 ευρώ εάν είναι άγαμοι.

θα είναι έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι. Το ποσό αυτό εκτιμάται πως θα είναι προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ θα είναι  προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

-Οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον 3 μηνών.Ωφελούμενοι του προγράμματος αναμένεται να είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους αλλά  και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.Παράλληλα επισημαίνεται πως στα 25 ευρώ αναμένεται να είναι  η αξία κάθε επιταγής  για τον κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο .


Ποιοι μένουν εκτός

Αίτηση για τις επιταγές αυτές δεν θα μπορούν να υποβάλλουν  όσοι έχουν επιλεχθεί στο πρόγραμμα 2023 και δεν έχουν χρησιμοποιήσει τις επιταγές τους


 Πάντως  πάροχοι του προγράμματος θα είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]