ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


 Το ΚΚΕ, όχι μόνο στις 26 Ιούνη, την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών,  αλλά καθημερινά με τη δράση του, με την πολιτική πρόταση διεξόδου του, με τις επεξεργασίες του, ορθώνει μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, και τις εξαρτήσεις, ενάντια στον ατομικό τρόπο “φυγής” από μια ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο νέος άνθρωπος, ενάντια στην πολιτική της αστικής τάξης που -και στο φαινόμενο των ναρκωτικών- απλά προσπαθεί να διαχειριστεί την χρήση και την εξάρτηση, συντηρώντας και αναπαράγοντας συνειδητά το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στη χώρα μας συμφωνούν και ταυτίζονται στο ζήτημα αυτό. Αφού σιγά σιγά αποσαθρώνουν την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη, τώρα για να διαχειριστούν την τοξικομανία ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη “μείωση της βλάβης”. Είναι χαρακτηριστικό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αλληλοσυγχαίρονται για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης, για την «ανάγκη» νομιμοποίησης της κάνναβης στα πλαίσια προσέγγισης επενδύσεων για το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από νόμους των προηγουμένων κυβερνήσεων ετοιμάζεται να διαλύσει κάθε δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα στην πρόληψη και στην απεξάρτηση. Ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Κέντρα Πρόληψης, στο ΚΕΘΕΑ, στο 18 ΑΝΩ, στο ΑΡΓΩ, στο ΙΑΝΟΣ, στο ΔΙΑΠΛΟΥΣ, σε δημόσια και δωρεάν «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της τοξικομανίας.

Στη μέγγενη της ζυγαριάς «κόστος-όφελος» οι ανάγκες χρηστών και των οικογενειών τους πλέον περνάνε σε δεύτερο πλάνο, γιατί τώρα “πρωταγωνιστής” στην αντιναρκωτική πολιτική στη χώρα μας θα είναι ακόμα περισσότερο η στρατηγική της ΕΕ, των ΜΚΟ, της ιδιωτικοποίησης. Πλέον, η αντιναρκωτική πολιτική δε θα στοχεύει στη «μείωση της ζήτησης» και στην επανένταξη των χρηστών «καθαρών από κάθε ουσία» στην κοινωνία, αλλά απλά στη «διαχείριση ενός λειτουργικού χρήστη».

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις στο εργατικό και στο μαζικό λαϊκό κίνημα θα αντιπαλέψει τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, και της ΕΕ, θα παλέψει να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΑΕ και σ αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε συμπόρευση όλους τους εργαζόμενους στην πρόληψη και στην απεξάρτηση, όλους τους Συλλόγους Οικογένειας των Θεραπευτικών Προγραμμάτων.   

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για μια κοινωνία «ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελευθέρα τα ναρκωτικά». Η θέση που παίρνει ο καθένας για τα ναρκωτικά σχετίζεται με το που τοποθετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες τους. Και εμείς ως Κόμμα θέλουμε τον άνθρωπο, τη νεολαία με ψηλά το κεφάλι, με καθαρή συνείδηση για να κατανοεί τη ζωή και την κοινωνική πραγματικότητα,  να παλεύει, να αγωνίζεται για να τη φέρει στις δικές της ανάγκες. Δε θέλουμε ιδιαίτερα τη νέα γενιά με σκυμμένο το κεφάλι και στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής. 

Το ΚΚΕ με τη δράση του και την πολιτική του καθημερινά στέλνει το μήνυμα στη νέα γενιά ότι «τα όνειρα και οι αγώνες για τη ζωή των σύγχρονων αναγκών μας δεν ναρκώνονται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]